משפחה

אסטרטגיה להורדת הסיכון למחלות לב בלמעלה מ-80% – הפוליפיל (Polypill)

החוקרים, כותבי מחקר זה, התכוונו לוודא את הקומבינציה של תרופות וויטמינים, והמינון שלהם, לשימוש במינון יחיד יומי על מנת להשיג השפעה מכרעת במניעת מחלות קרדיווסקולאריות עם מינימום של תופעות לוואי. מטרתם היא לנסות ולהוריד ארבעה גורמי סיכון קרדיווסקולאריים באחת (low density lipoprotein cholesterol, לחץ דם גבוה, סרום הומו-ציסטאין ו-platelet function), ללא קשר לרמת טיפול מוקדם.  החוקרים כימתו את היעילות ואת תופעות הלוואי החמורות של התרכובת המוצעת ממטה אנליזות של מחקרים רנדומאליים ומחקרים קוהורטיים, ומטה אנליזה של 15 ניסויים של מינון נמוך (50-125 מ”ג ליום) של אספירין.

הדרך המרכזית לבדיקת התוצאות היתה הירידה הפרופורציונאלית בארועי מחלות לב איסכמיות (IHD)ובשבץ, שנות חיים שהושגו, ושכיחות של תופעות לוואי . נמצא כי :

– התרכובת שהתאימה לאובייקט של החוקרים היתה: סטטין( כמו atorvastatin (מינון יומי של 10 מ”ג ) או  simvastatin(ב-40 מ”ג)); 3 תרופות מורידות לחץ דם (כמו  thiazide,  beta-blocker, ו-ACE inhibitor), כולם בחצי מהמינון הסטנדרטי;  חומצה פולית (0.8 מ”ג ); ואספירין (75 מ”ג).

 – החוקרים מעריכים כי השילוב (שנקרא פוליפיל- Polypill) מוריד ארועי IHD ב-88%, ושבץ ב-80%.

 – כשליש מבמטופלים הלוקחים את הכדור המשולב מגיל 55 יכולים להשיג תועלת של תוספת של 11 שנים בחייהם ללא ארועי IHD או שבצים.

– בסיכום התופעות החריגות של המרכיבים, כפי שנראה במחקר רנדומאלי, נמצא כי הפוליפיל יכולה לגרום לתופעות ב-8%-15% מהאנשים (של תלות בתרכובת).

החוקרים מסכמים כי הפוליפיל יכול למנוע בצורה משמעותית התקפי לב ושבצים אם יילקח על ידי אנשים בני 55 ומעלה ואנשים עם בעיות קיימות של מחלות קרדיווסקולאריות. הם מוסיפים כי גלולה מונעת יכולה להיות בעל השפעה מכרעת על בריאות הציבור בעולם המערבי.  המנהל הרפואי של ה- BHF ,ה-British Heart Foundation  הוסיף כי אין ספק כי הרעיון של “גלולה לכל מחלה” הוא מפתה, אך אם נרצה או לאו, הגל העולה של שיעורי השמנת יתר,  סוכרת ועישון מתמשך לא ניתן להתעלמות . גלולה כמו ‘פוליפיל’ לא צריכה להוות רשיון לאנשים לחיות חיים לא בריאים- גורמי סיכון ידועים תמיד יתחרו עם התקדמות הרפואה ויכולים להוביל למצבים מחלישים אחרים כמו סרטן, ארתריטיס או ברונכיטיס.

לידיעה ב-drug info zone

למחקר ב-BMJ  2003;326:1419 

למאמר מערכת בנושא ב-BMJ (ב-BMJ  2003;326:1407-1408 )

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה