המלצה לעיון במאמרה של ד”ר יונית מרקוס ב”הארץ”: כמה גרם מלח לצרוך ביום ?

במאמר ב”הארץ” מציגה ד”ר מרקוס את המימצאים לפיהם מרביתנו צורכים יותר מלח מהנדרש. הכמות המומלצת היא של 2.3 גר’ נתרן (השקולים ל-6 גר’ מלח), וההערכה כפי שפורסמה לפני כ-3 שנים ב-NEJM שהפחתת צריכת מלח ל-3 ג’ ביום תוביל ברמה עולמית להפחתה של כ-120,000 מחלות לב חדשות בשנה, שבץ מוחי כ-66,000 מקרים ותמותה כ-92,000 מקרים.

מרקוס ממליצה על כמה צעדים מעשיים העשויים לתרום להפחתת צריכת המלח: לטעום לפני שמוסיפים מלח (עם עדיפות לתיבול במרכיבים אחרים כמו לימון, חומץ וכד’), לבחור במוצרים המסומנים כדלי מלח ולהמנע מצריכת מזונות מעובדים כמו חטיפים, מזון משומר, אבקות מרק, נקניקים, מזון מעושן ועוד.

לכתבה

הערת המערכת: במרץ האחרון פירסמנו כאן את ההנחיות העדכניות של ה-WHO לצריכת נתרן לפיהן ההמלצות הן לרמה יומית של מלח מתחת ל-2 ג’ נתרן , או 5 ג’ של מלח, וצריכה של לפחות 3,510 מ”ג של אשלגן ממזון.

גם משרד הבריאות בישראל פירסם באפריל האחרון את התכנית הלאומית להפחתת נתרן בתזונה, כשהיעד שהוגדר הוא להפחית כמות צריכת המלח הממוצעת לנפש ליום ב-3 גר’.

בפינלנד יישמו תכנית כזו בהצלחה וניתן לצפות בהרצאה זו שבה הציגה פרופ’ Pirjo Pietinen(כמרצה אורחת בכנס תזונה מונעת) את התכנית והתוצאות המרשימות : Salt and fat reduction in food a case study from Finland

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?

    ברוכים הבאים לפינה נוספת של שבירת מיתוסים ברפואה. בפינה הפעם פרופ’ רז משתף מאמר מה-BMJ שמצא שאכילת מזון מתועש אומנם עלולה להעלות את הסיכון לתמותה, אבל לאו דווקא מסיבות קרדיווסקולריות כצפוי. עם זאת, פרופ’ רז חוזר ומדגיש כי מזון מתועש הוא עדיין גורם הסיכון המשמעותי ביותר להשמנה בילדים, ונקשר לעלייה בסיכון לסוכרת ולתמותה לבבית.  בחסות […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • עליה בלחץ הדם לאורך זמן מלווה בסיכון מוגבר לשינויים בכלי הדם של הרשתית (Acta Ophthalmologica)

    עליה בלחץ הדם לאורך זמן מלווה בסיכון מוגבר לשינויים בכלי הדם של הרשתית (Acta Ophthalmologica)

    עליה בלחץ דם ולחץ תוך-עיני לאורך זמן מלווה בכלי דם קטנים, מפותלים וצרים יותר ברשתית, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Acta Ophthalmologica. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 2,089 משתתפים ממדגם מטופלים מדנמרק (גיל ממוצע של 61 שנים; 63% נשים) שעברו שתי בדיקות עיניים עוקבות עם מעקב של לפחות שלוש שנים. […]

  • צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכה רבה של וויטמין A מלווה בסיכויים נמוכים יותר להופעת דיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ESC Heart Failure. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת וויטמין A ובין דיכאון בקרב חולים עם אי-ספיקת לב. לצורך מחקר החתך החוקרים אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה של […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי איסכמי בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר TAVI (מתוך Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי איסכמי בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר TAVI (מתוך Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה גורמי סיכון לאירוע מוחי איסכמי בחולים עם הופעת פרפור פרוזדורים בחולים לאחר TAVI (או Transcatheter Aortic Valve Implantation) כוללים היסטוריה של תסחיף סיסטמי קודם או טיפול באנטגוניסטים לוויטמין K לפני הפרוצדורה לטיפול במסתם הוותין. בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר TAVI שלקחו חלק במחקר ENVISAGE-TAVI […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה