לקחים מכנס האיגוד הגריאטרי האחרון/ מאת ד”ר מ.בראל

בסוף השבוע 2-4 בספטמבר התקיים במלון “הולידיי-אין” באשקלון הכנס הגריאטרי המדעי השנתי לשנת 2004. בעקבות הרשמים שהבאתי במדור זה לפני שנה מהכנס בים המלח, קשה להימנע מלעשות השוואות.

בניגוד לאקזוטיות ולנוף הקדומים של אזור ים המלח, סביבת המלון באשקלון – אזור שפלת החוף – היא יותר סטנדרטית ואפרורית. המלון עצמו היה די סביר, אם כי קשה להגיד מילה טובה על השירות, בפרט בחדר האוכל. שיעור ההשתתפות היה במעט גבוה יותר מלפני שנה.

בתחום ההרצאות והפעילויות האחרות, שררה תחושת קדחתנות בקרב המארגנים להספיק מה שיותר, בניגוד לנינוחות ששררה בכנס לפני שנה. נושאי ההרצאות היו רבים ומגוונים, כמו גם הפעילויות האחרות; ניכרה נטייה של התפשטות על פני שטחים רבים.

גיוון רב ניכר גם בפעילויות הנוספות, החל מהופעות בידור דרך ריקודי דיסקו סוערים, השתתפותם המאוד פעילה של ראשי האיגוד ד”ר שי בריל וד”ר יצהל ברנר, שהפליאו במחולותיהם עד השעות הקטנות של הלילה, וכלה למחרת בטיול רגלי ביישובי האזור.

הלקחים שלפי עניות דעתי ניתן להפיק מכנס זה, הם כדלהלן:



  • היות ושיעור ההשתתפות האישית והמקצועית של הנוכחים בכנסים אלו הוא לא פרופורציונלי לגודלם, לכלליותם ולמשקלם האקדמי של המוסדות הרפואיים, אין זה נכון ולא נבון להפריט מרכזים גריאטריים ממשלתיים במצב זה שבו הם מובילים בתחום הגריאטריה הקהילתית והמוסדית כפי שמשתקף מכנסים אלו וכמובן גם מפעילויות נוספות.



  • מבחינה זו ראויים לציון מרכז גריאטרי “שוהם”, שמוביל במספר המצגות וקפלן- הרצפלד עם העבודה האיכותית ביותר לטעמי בנושא טיפול באנוקספרין בתעוקת חזה בלתי יציבה בבני +80.


  • בתי החולים הכלליים לא יעמדו בפני הפיתוי להפוך את התקנים הנוספים(מהמוסדות שיופרטו) למשהו יותר “הירואי” ואילו המוסדות הגריאטריים הציבוריים הקיימים (משען, גלעד ואשל) שאמורים לשמש דגם ודוגמה למוסדות הממשלתיים המופרטים הם דוממים- פשוט לא קיימים בפורומים אלה.


  • כלי הבקרה שלכאורה אמור להוכיח שהמוסדות הפרטיים והציבוריים אינם נופלים באיכותם מהממשלתיים, לא רק שטרם נבדק מבחינת תקפות ומהימנות, אלא שאף טרם גובש סופית. בנוסף, בודק הכלי ביצוע ולא איכות, ובוודאי שלא חינוך והדרכה רפואיים ופרא-רפואיים, וזאת מבלי להתייחס לאופי האנושי של מעצבי הכלי ושל הבודקים.


  • האטרקטיביות של הכנסים ניתנת לשיפור באמצעות בחירת מקום, מחיר ותוכנית מפתים יותר, זאת ניתן להשיג על ידי איחוד כוחות. איחוד משמעו כוח; יציאה משותפת לכנסים עם איגודים אחרים כמו נוירולוגיה, אורתופדיה ומקצועות פרא-רפואיים. שהרי במספרים גדולים ניתן להשיג עסקאות טובות יותר. בהיותנו תחום רפואי המושתת על עבודת צוות רב-מקצועי, ניתן לקיים ישיבות מליאה לעומק בנושאים משותפים וישיבות מקבילות בנושאים ספציפיים יותר.


  • תחרותיות – חלוקת פרס על העבודה הטובה ביותר בכלל המדדים שייקבעו מראש כמו חדשנות, ישימות וכו’, וכן פרסי משנה על פרמטרים בודדים כמו המצגת היפה ביותר – יכולים להגביר את העניין בהגשת עבודות ובהשקעה בהן.

כהרגלי, אסיים במובאה מהכתובים: “כי לקח טוב נתתי לכם, תורתי אל תעזובו” (משלי ד’, 2).                                  

                                                

                                                בברכת שנת התשס”ה טובה וגמר חתימה טובה

                                             ד”ר מ. בראל, מרכז גריאטרי ראשל”צ, מ.הבריאות  

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • שכיחות גבוהה של שבר ירך ראשון בנשים בעשור השביעי לחייהן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

    שכיחות גבוהה של שבר ירך ראשון בנשים בעשור השביעי לחייהן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

    בנשים עם צפיפות עצם נמוכה סיכוי גבוה יותר לדווח על שבר ירך ראשון בשנות ה-60 לחייהן, בהשוואה לגילאים מתקדמים יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society. החוקרים התבססו על נתוני שברי ירך מסקר ה-National Health and Nutrition Examination Survey לשנים 2009-2010, 2013-2014 ו-2017-2018. הם כללו נשים מעל גיל 60 […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך משפר תוצאות קליניות טוב יותר מהדרכה ופעילות גופנית בחולים עם אוסטיאוארתריטיס (J Arthroplasty)

    ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך משפר תוצאות קליניות טוב יותר מהדרכה ופעילות גופנית בחולים עם אוסטיאוארתריטיס (J Arthroplasty)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי למרות שיפור קליני עם הדרכה ופעילות גופנית בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הירך, באלו שעברו ניתוח להחלפה מלאה של מפרק הירך תועד שיפור גדול יותר בכאב, תפקוד ואיכות החיים. החוקרים השלימו מחקר מותאם שכלל 266 חולים עם אוסטיאוארתריטיס של הירך בין 2016 ו-2019 והשוו את התוצאות […]

  • תסמינים בדרכי שתן תחתונות מלווים בתפקוד קוגניטיבי נמוך יותר בקשישים (מתוך כנס ה-AGS)

    תסמינים בדרכי שתן תחתונות מלווים בתפקוד קוגניטיבי נמוך יותר בקשישים (מתוך כנס ה-AGS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Geriatrics Society עולה קשר בין תסמינים בדרכי שתן תחתונות ובין מדדים נמוכים יותר במבחנים להערכת ליקוי קוגניטיבי בקשישים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמינים בדרכי השתן נפוצים מאוד בגברים ונשים בגיל מתקדם. עם זאת, חלק גדול מהחולים אינם מדווחים על התסמינים ואינם פונים לקבלת טיפול רפואי. מחקרים […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה