מתן וויטמין B1 עשוי לסייע בהפחתת הסיכון לעצירות במבוגרים (BMC Gastroenterol)

הגדלת צריכה תזונתית של וויטמין B1 מלווה בשכיחות נמוכה יותר של עצירות, בפרט בקרב גברים ובמטופלים ללא יתר לחץ דם או סוכרת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת BMC Gastroenterology.

החוקרים השלימו מחקר חתך שהתבסס על נתוני סקר NHANES (או National Health and Nutrition Examination Survey) בין 2005-2010 שכלל 10,371 מבוגרים בגילאי 20 שנים ומעלה. המשתתפים סיפקו מידע אודות מאפייני הצואה ותדירות פעילות מעיים, אשר תועדו לאורך 30 ימים לפני איסוף הנתונים.

אבחנת עצירות התבססה על תדירות פעילות מעיים (פחות משלוש פעמים בשבוע) או מרקם הצואה (סוג Bristol Stool Scale של 1 או 2). הנתונים אודות צריכת וויטמין B1 נאספו באמצעות ראיונות להערכת צריכה תזונתית כוללת לאורך 24 שעות. החולים סווגו לשלוש קבוצות על-בסיס היקף צריכת B1: צריכה של 0.064-1.21 מ”ג, 1.21-1.76 מ”ג, או 1.76-12.61 מ”ג.

החוקרים מדווחים כי 10.8% מהמשתתפים זוהו עם עצירות.

מהנתונים עולה קורלציה בין צריכה רבה יותר של וויטמין B1 ובין ירידה בשיעורי עצירות. שכיחות עצירות עמדה על 7.69% בקרב אלו עם הצריכה הגבוהה ביותר של וויטמין B1, 10.7% באלו עם הצריכה הבינונית ו-14.09% באלו עם הצריכה הנמוכה ביותר (p<0.001).

צריכה תזונתית גדולה יותר של וויטמין B1 לוותה בירידה של 23% בסיכון לעצירות (p=0.034).

בנוסף, מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי צריכה רבה יותר של וויטמין B1 לוותה בירידה של 20% בסיכון לעצירות בגברים, בירידה של 16% בסיכון באלו ללא יתר לחץ דם ובירידה של 14% באלו ללא סוכרת.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הקשר בין הגדלת צריכת וויטמין B1 באמצעות שינויים תזונתיים עשויה לעודד יציאות רכות יותר ולהגביר את תנועתיות המעי, באופן זה ניתן להקל על תסמיני עצירות. כתוצאה מכך, מומלץ כי אנשי צוות רפואי יעודד דיאטה מאוזנת היטב כגישת טיפול ראשונית בעצירות, עוד לפני התערבויות טיפול תרופתי.

BMC Gastroenterol, Jul 2024

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה