עליה בזמן מסך של פעוטות עלולה לפגוע בכישורי השפה (JAMA Pediatr)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics עולה כי עליה בזמן מסך של ילדים בגילאי 12-36 חודשים מלווה בירידה באינטראקציה מילולית בין הפעוטות והוריהם, אשר מצידה עלולה להשפיע על התפתחות כישורי שפה.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 220 משפחות באוסטרליה. הם התבססו על טכנולוגיה מתקדמת להכרת שפה במטרה לבחון את הקשר בין זמן מסך של הילד ובין כישורי השפה בבית לאורך חלון של 16 שעות אחת לשישה חודשים. הם השלימו תקנון למשתנים דוגמת מין הילד, רמת השכלה של האם ומצוקה פסיכולוגית של המטפל העיקרי.

מהנתונים עולה כי עליה בזמן מסך לוותה בירידה במספר המילים שדיברו מבוגרים ליד הילדים, השמעת קול מצד הילדים ואינטראקציות הדדיות בין המבוגרים והילדים. הקורלציה הנ”ל הייתה בולטת במיוחד בגיל 36 חודשים.

בגיל 36 חודשים, כל דקה נוספת של זמן מסך לוותה בירידה של 6.6 מילים ששמעו הילדים ממבוגרים, עם ירידה של 4.9 אירועי השמעת קול מצד הילדים ובירידה של 1.1 אינטראקציות הדדיות בין מבוגרים וילדים.

על-בסיס זמן מסך יומי ממוצע שח 172 דקות (2.87 שעות) כפי שתועד במהלך תקופת המחקר בקבוצת גיל זו, הילדים עלולים לפספס 1,139 מילים ממבוגרים, עם ירידה של 843 במקרי השמעת הקול וירידה של 194 במספר האינטראקציות בין ילדים ומבוגרים בכל יום.

החוקרים כותבים כי זיהוי דרכים שונות בהן זמן מסך עשוי לעודד אינטראקציות בין ילדים והורים, דוגמת צפיה משותפת ואינטראקטיבית, עשוי לסייע למשפחות לאור השימוש הנרחב במסכים בחיי משפחות רבות. ייתכן כי ההשפעה של עליה בזמן מסך תהיה פחות שלילית במידה והתכנים בהם צופים הילדים הם באיכות גבוהה ומתאימים לשלב ההתפתחותי של הילד.

JAMA Pediatr, March 4, 2024

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה