המשך עישון לאחר אירוע מוחי איסכמי מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולארית ותמותה (Stroke)

חולים הממשיכים לעשן לאחר אירוע מוחי איסכמי מצויים בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים ותמותה בהשוואה לאלו שלא עישנו מעולם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Stroke.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עישון סיגריות הינו גורם סיכון ידוע למחלות לב וכלי דם, כולל אירוע מוחי איסכמי. אין נתונים רבים אודות שיעור החולים הממשיכים לעשן לאחר אירוע מוחי איסכמי חד וההשפעות של המשך עישון על אירועים קרדיווסקולאריים.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעור החולים הממשיכים לעשן לאחר אירוע מוחי איסכמי ואת הקשר בין הרגלי עישון ובין סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים.

החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של מחקר SPS3 (מחקר Secondary Prevention of Small Subcortical Strokes). החולים סווגו לארבע קבוצות על-פי הרגלי העישון בתחילת המחקר: חולים שמעולם לא-עישנו, מעשנים לשעבר, מעשנים שהפסיקו לעשן בשלושת החודשים האחרונים, או חולים שהמשיכו לעשן.

התוצא העיקרי היה סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, שכללו אירוע מוחי (איסכמי והמורגי), אוטם לבבי ותמותה. התוצאים נבחנו לאחר שלושה חודשים מתחילת המחקר ובתום תקופת המעקב.

מדגם המחקר כלל 2,874 חולים, מהם 570 (20%) היו מעשנים בתחילת המחקר, כאשר 408 (71.5%) המשיכו לעשן ו-162 (28.4%) הפסיקו לעשן בתוך שלושה חודשים.

סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים תועדו ב-18.4% מאלו שהמשיכו לעשן, 12.4% באלו שהפסיקו לעשן לאחרונה, 16.2% במעשנים לשעבר ו-14.4% באלו שמעולם לא עישנו.

לאחר תקנון לגיל, מין, גזע, מוצא אתני, רמת השכלה, מצב תעסוקה, היסטוריה של יתר לחץ דם, סוכרת, היפרליפידמיה, אוטם לבבי ולחץ דם, הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה היה גבוה יותר בקרב אלו שהמשיכו לעשן, בהשוואה לאלו שמעולם לא עישנו (יחס סיכון של 1.56, רווח בר-סמך 95% של 1.16-2.09 ויחס סיכון של 2.0, רווח בר-סמך 95% של 2.18-3.12).

הסיכון לאירוע מוחי ואוטם לבבי לא היה שונה על-פי הרגלי העישון.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי בקרב חולים הממשיכים לעשן לאחר אירוע מוחי איסכמי קיים סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים ותמותה.

Stroke, Mar 6, 2023

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 שטופלו ב- Semaglutideתועדו סיכויים נמוכים יותר לקבלת טיפול רפואי בשל תלות בטבק, בהשוואה לתרופות אחרות המשמשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.  ממצאי המחקר מציעים כי טיפול ב- Semaglutide עשוי לסייע במאמצים להפסקת עישון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת של אג'ובי להקלה על צעירים עם מיגרנה אפיזודית (מתוך הודעת חברת טבע)

    מתוצאות מחקר חדש בשלב 3 עולה כי לאג’ובי (Fremanzeumab) יעילות משמעותית בטיפול בילדים ומתבגרים עם מיגרנה אפיזודית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת טבע המייצרת את התרופה. מחקר SPACE הינו מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, להערכת יעילות אג’ובי, אשר כלל 235 משתתפים בגילאי 6-17 שנים. המחקר ענה על תוצא הסיום העיקרי והדגים יעילות עדיפה של אג’ובי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה