הטכניון ופייזר חתמו על הסכם שיתוף פעולה להאצת פריצות דרך מדעיות (הודעת הטכניון)

הטכניון

הטכניון ופייזר חתמו לאחרונה על הסכם מסגרת לאיתור הזדמנויות לשיתוף פעולה ולהאצת פריצות דרך מדעיות בממשק שבין בינה מלאכותית ופיתוח תרופות. הסכם המסגרת גובש במהלך ביקור של בכירי פייזר בטכניון. במשלחת בראשות יו”ר ומנכ”ל פייזר ד”ר אלברט בורלא השתתפו המדען הראשי ונשיא פייזר ד”ר מייקל דולסטן, סגנית הנשיא ומנהלת דיגיטל וטכנולוגיה לידיה פונסקה ומנהלים בכירים אחרים. הם נפגשו עם נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון, עם חברי ההנהלה הבכירה של הטכניון ועם חברי סגל ממדעי החיים וההנדסה. פייזר העצימה בשנים האחרונות את השפעתה על בריאות האדם עם פיתוחם של חיסונים המגינים מפני נגיף הקורונה  SARS-CoV-2- הישג שבה שותפה BioNTech.

בנוסף לפעילותה העצמאית בפיתוח תרופות וחיסונים מקיימת פייזר שיתוף פעולה הדוק עם תעשיית הביוטק ועם האקדמיה כדי לאתר טכנולוגיות ומחקרים העשויים לחולל פריצות דרך מדעיות. הסכם המסגרת החדש עולה בקנה אחד עם חתירתו של הטכניון לקידום פיתוחים טכנולוגיים ורפואיים על ידי איתור טכנולוגיות חדשות וכלים דיגיטליים הטומנים בחובם פוטנציאל יישומי ותעשייתי.

“בריאות האדם היא מהאתגרים העיקריים הניצבים בפני האנושות במאה ה-21,” אמר נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון. “פריצות דרך מדעיות וטכנולוגיות, בדומה לאתגרי ענק אחרים, מצריכות כיום מחקר רב-תחומי ושיתוף פעולה הדוק בין אקדמיה ותעשייה. לאחרונה השקנו את Tech.AI, מרכז המאגם את פעילות הביומד הטכניונית בתחום ה-AI ומנגיש עבור חוקרים מכל היחידות בטכניון את המחקר והיישום בחזית ה-AI. השותפות עם התעשייה, שבה נגלים האתגרים הגדולים, חיוני להצלחתה של יוזמה זו ואין לי ספק שפייזר תתרום רבות להצלחה זו.”

בביקורם פגשו האורחים חוקרים מובילים מהטכניון הפועלים בתחום הבינה המלאכותית בהקשר של בריאות האדם: פרופ’ שי שן-אור מהפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט, פרופ’ תומר שלומי מהפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב, ד”ר דביר ארן מהפקולטה לביולוגיה ומהפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב, ד”ר נגה רון-הראל מהפקולטה לביולוגיה וד”ר אורי שליט מהפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות.

לדברי פרופ’ שי שן-אור, “הטכניון, מוסד מוביל בתחום ה-AI, דורג במקום הראשון באירופה בתחום זה על ידי CS ranking. מרכז Tech.AI מאגם את כלל הפעילויות בטכניון בתחום זה. אנו נרגשים מאוד מההסכם עם פייזר, שיאפשר לחוקרי הטכניון לעבוד באופן צמוד עם התעשייה על אתגרים ממשיים בפיתוח תרופות, יסייע בזיהוי יישומי AI פוטנציאליים בחקר תרופות ובפיתוחן וירחיב את יכולתו של הטכניון במחקר יישומי.”

הנהלת פייזר והנהלת הטכניון במפגש

תמונה: דוברות הטכניון

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה