האם ל-Mepolizumab יש תועלת בטיפול בחולים עם Eosinophilc Esophagitis? (מתוך Gut)

ממחקר חדש שפורסם במהדורת ינואר של Gut עולה כי לטיפול ב- Mepolizumab, נוגדן הומאני חד-שבטי כנגד Interleukin-5, אין השפעה מג’ורית בחולים עם Eosinophilic Esophagitis פעילה.

עם זאת, החוקרים מדווחים כי הטיפול ב- Mepolizumab מביא לירידה ברמת האאזנופילים בוושט ולנסיגה בשינויים המולקולאריים הקשורים ברימדולינג של הוושט, עדות לכך שתתכן תועלת בטיפול, במידה ויינתן בשילוב עם תרופות אחרות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בעבר הוכח כי ל- Mepolizumab תועלת בטיפול בחולים עם Eosinophilic Esophagitis, כולל כל ארבעת המבוגרים עם דלקת אאזנופילית של הוושט שטופלו במחקר מוקדם בתווית-פתוחה. בסדרה הקטנה הקודמת, הטיפול לווה בירידה מרשימה הן ברמת האאזנופילים בוושט והן בתסמינים.

כעת ערכו החוקרים מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל 11 חולים עם דיספאגיה ורמת שיא של אאזנופילים בוושט של מעל 20 אאזנופילים בשדה. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב- Mepolizumab במינון 750 מ”ג בלבד (n=5) או פלסבו (n=6), במתן בשני עירויים תוך-ורידיים במרווח של שבוע אחד. תגובה לטיפול הוגדרה בנוכחות שיא מספר אאזנופילים בשדה של פחות מ-5 אאזנופילים.

באלו שלא הגיבו לטיפול לאחר ארבעה שבועות, ניתן טיפול בשני מינונים של 1500 מ”ג של Mepolizumab, או פלסבו, שניתנו במרווח של ארבעה שבועות (בשבוע 5 ובשבוע 9).

יעד הסיום העיקרי היה שיעור החולים שהגיבו לטיפול. עם זאת, אף אחד מהחולים בשתי הקבוצות לא הגיב לטיפול.

עם זאת, החוקרים תיעדו ירידה בולטת בממוצע האאזנופילים בוושט עם טיפול ב- Mepolizumab בהשוואה לפלסבו (54%- לעומת 5%-, בהתאמה, p=0.03) לאחר ארבעה שבועות טיפול. שני העירויים הנוספים לא הביאו לירידה נוספת ברמת האאזנופילים.

החוקרים מדווחים כי הטיפול ב- Mepolizumab נסבל היטב. לא תועדו תופעות לוואי חמורות.

הם קוראים לערוך מחקרים גדולים, ארוכים ומבוקרים, להערכת Mepolizumab בשילוב עם תרופות אחרות נגד-אאזנופילים, במטרה לבחון אפשרויות טיפול נוספות בחולים עם אאזנופיליה חמורה של הוושט, עמידה לטיפול.

Gut2010;59:21-30

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • ההשפעה של הפרעות נשימה בשינה על איזון אסמה בילדים (Resp Med)

    ההשפעה של הפרעות נשימה בשינה על איזון אסמה בילדים (Resp Med)

    בילדים עם אסתמה הפרעות נשימה בשינה עשויות לפגוע במאמצים לאזן את מחלת הריאות ובאיכות החיים של הילדים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בילדים, אסמה והפרעות נשימה בשינה עלולות לפגוע באיכות החיים של החולים, כאשר הפרעות הנשימה בשינה עלולות להקשות על איזון מחלת הריאות. מטרת המחקר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה