היעילות של אימונותרפיה לטיפול בילדים עם אסתמה ורגישות לקרדית אבק הבית (מתוך Clinical and Experimental Allergy)

מאת ד”ר נגה ליפשיץ

מתוצאות מחקר שפורסם ב-20 בינואר 2010 ב- Clinical and Experimental Allergy, עולה כי בילדים עם אסתמה וריניטיס הרגישים לקרדית אבק הבית, נמצאה לאימונותרפיה תת-לשונית ואימונותרפיה תת-עורית יעילות רבה יותר מטיפול תרופתי רגיל.

החוקרים כותבים כי אלרגיה לקרדית אבק הבית מופיעה לרוב במהלך הילדות המוקדמת, נמשכת שנים רבות, ומתבטאת באסתמה וריניטיס. הדבר מוביל לירידה באיכות החיים של המטופלים במהלך הילדות והבגרות. לדבריהם, הטיפול היחיד שצפוי לשנות את המהלך הטבעי של האלרגיה הוא אימונותרפיה ספציפית לאלרגן. הם מסבירים כי למרות שמתן תת-עורי הוא בטוח באופן כללי, עדיין ייתכנו תופעות לוואי כולל תגובה אנפילקטית לאחר ההזרקה, ואילו מתן תת-לשוני של הטיפול הוכח כבטוח ויעיל באותה המידה.

החוקרים מציינים כי עד כה נערכו מעט מחקרים להשוואה בין אימונותרפיה תת-עורית ותת-לשונית בילדים. זהו מחקר תווית פתוחה שכלל 48 ילדים הסובלים מאסתמה/ריניטיס בגיל חציוני של 7 שנים, עם רגישות לקרדית אבק הבית. החוקרים חילקו את המשתתפים באקראי לקבלת אימונותרפיה תת-לשונית, אימונותרפיה תת-עורית, או טיפול תרופתי רגיל (קבוצת הביקורת), ועקבו אחריהם למשך שנה אחת.

החוקרים מציינים כי המשתתפים בקבוצת האימונותרפיה התת-לשונית נטלו בעצמם את התרופה בבית לפני ארוחת הבוקר, והונחו להחזיק את התרופה מתחת ללשון למשך 2 דקות לפני הבליעה. הטיפול התת-לשוני כלל שלב אינדוקציה בן חודש ולאחריו שלב אחזקה עם טיפול תלת-שבועי. האימונותרפיה התת-עורית ניתנה במרפאה וכללה שלב אינדוקציה בו ניתנו הזריקות אחת לשבוע במשך 16 שבועות, ולאחריו שלב אחזקה שכלל זריקה חודשית. המשתתפים בכל 3 הקבוצות נטלו לפי הצורך תרופות דוגמת קורטיקוסטרואידים בשאיפה או תוך-אפיים, אנטי-היסטמינים, או סטרואידים פומיים.

מתוצאות המחקר עולה כי בקבוצות האימונותרפיה התת-לשונית והתת-עורית נצפתה ירידה מובהקת בתסמיני האסתמה והריניטיס, השימוש בתרופות והציון החזותי (visual analogue score), בהשוואה לקבוצת הפלסבו.

החוקרים מדווחים כי בהשוואה לטיפול תרופתי בלבד, חציון השיפור בציון תסמיני הריניטיס הכולל בקבוצת האימונותרפיה התת-לשונית היה 47%, חציון השיפור בציון האסתמה הכולל היה 100%, וחציון ציון התסמינים הכולל היה 77%. בקבוצת האימונותרפיה התת-עורית נצפה חציון שיפור של 67% בתסמיני ריניטיס, חציון שיפור של 93% בתסמיני אסתמה, וחציון ציון תסמינים כולל של 81%.

הם מוסיפים כי במשתתפים בשתי קבוצות האימונותרפיה נצפתה ירידה מובהקת ברמות IgE הספציפיות לקרדית אבק הבית ובחומרת הרגישות העורית והאפית לקרדית אבק הבית. ב-2 משתתפים בקבוצת האימונותרפיה התת-עורית נצפו תגובות חמורות במהלך שלב האינדוקציה, בעוד שלא נצפו תגובות דומות במשתתפים בקבוצת הטיפול התת-לשוני.

לאור תוצאות המחקר כותבים החוקרים כי נראה שאימונותרפיה תת-עורית ותת-לשונית הן בעלות יעילות דומה באיזון חומרת המחלה. עם זאת, לאור הפרופיל הבטיחותי הטוב יותר ממליצים החוקרים על שימוש באימונותרפיה תת-לשונית בילדים, ומדגישים כי דרושים מחקרים נוספים באוכלוסיה זו, על מנת להעריך את היעילות ארוכת הטווח של הטיפול ואת התועלת הכלכלית של צורות האימונותרפיה השונות.

Clin Exp Allergy 2010.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Dupilumab לאורך חמש שנים כנגד אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    לאורך חמש שנים, טיפול ב- Dupilumab (דופיקסנט) הדגים פרופיל בטיחות מקובל ויעילות ממושכת, עם שיפור משמעותי בסימנים ותסמינים של אטופיק דרמטיטיס בחולים עם מחלת עור בדרגה בינונית-עד-חמורה. מחר LIBERTY AD בשלב 3 הינו מחקר הארכה בתווית-פתוחה להערכת בטיחות ויעילות Dupilumab ב-2,677 מבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה אשר לקחו בעבר חלק במחקרי Dupilumab לאורך חמש […]

  • קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישרו התוויה חדשה לטיפול בקרם Roflumilast בריכוז 0.15% כנגד אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית במבוגרים וילדים מגיל שש שנים ומעלה. המומחים מסבירים כי קרם Roflumilast, אשר פותח ע”י חברת Arcutis Biotherapeutics, הינו מעכב PDE-4 מקומי ללא-סטרואידים, אשר אושר בעבר בריכוזים גבוהים לטיפול בסבוריאה ופסוריאזיס רובדי. האישור הנוכחי מבוסס […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    יעילות ובטיחות Linvoseltamab לטיפול במיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Linvoseltamab במינון 200 מ”ג הוביל לתגובה עמוקה וממושכת, עם חציון משך תגובה של 29.4 חודשים בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה או חוזרת, עם פרופיל בטיחות סביר. החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר בשלב I/II הראשון בבני אדם להערכת […]

  • אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב ילדים לאימהות עם אסתמה סיכון מוגבר להתפתחות מחלות אלרגיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדויות קליניות וקדם-קליניות מעידות כי חשיפה תוך-רחמית לאסתמה אימהית מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה בצאצאים. עם זאת, לא ידוע אם אסתמה אימהית מעלה גם את הסיכון לאלרגיות […]

  • היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    היעילות והבטיחות של Infliximab ו-Adalimumab בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflammopharmacology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammopharamcology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן Adalimumab (יומירה) והן Infliximab (רמסימה) הדגימו פרופיל בטיחות חיובי ויעילות משמעותית עם עדות לתגובה מעבדתית בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Infliximab ו-Adalimumab משמשים לעיתים קרובות לטיפול בחולים עם מחלת מעי דלקתית בדרגה בינונית-עד-חמורה. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה