שנה מתוקה לאנשים מתוקים: המחלקה לתזונה באסף הרופא מציעה טיפים לסוכרתיים – לסעודות החג

החגים בפתח וסעודות החג – במרכז. רבים יקפידו על כמה ומה שהם אוכלים, אך הסוכרתיים שבינינו צריכים להקפיד במיוחד. כדי לשמור על איזון הסוכרת וגם להינות מסעודות החג, ממליצה  נורית כהן, דיאטנית קלינית, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה באסף הרופא להקפיד על מספר כללים:

  ïחשוב לא להגיע רעבים לארוחות (לאכול ארוחות ביניים קלות).

ï  יש להתייחס ל”ברכות” החג כאל חלק מהארוחה 

     ולטעום בלבד: לדוגמא: 1/2 כפית דבש + 1/8 תפוח עץ

      + 1 תמר + כף גרעיני רימון = מנת פרי.

  ïכדאי לבחור מנה עיקרית אחת: דג/בשר, או לחילופין ניתן לאכול ½

      מנה מכל סוג.

ï  מומלץ לבחור בין פרוסת חלה מתוקה לבין מנת פחמימה (אורז/ 

פסטה/ בטטה וכ”ו).

עדיף להכין מנות פחמימה בעלות ערך גליקמי נמוך, כדי לשמור על

      איזון הסוכר. למשל: אורז מלא, בטטה, קטניות, כוסמת, פסטה

      (בבישול קצר) וכו’.

ïיש להרבות באכילת ירקות חיים ו/או מבושלים במהלך הארוחה

ï   מומלץ לשתות משקאות לא ממותקים (מים/סודה/משקאות דיאט).

ï   כדאי לקנח במנת פרי ולא במנה עשירת קלוריות, סוכר ושומן. 

  ï חשוב מאד לתכנן מראש את הארוחות.

  ï רצוי להמשיך בפעילות גופנית גם במהלך ימי החג, עד כמה

      שאפשר.                                                                

גרעינים, שקדים ואגוזים למיניהם מכילים כמות גדולה של קלוריות ובנוסף מכילים גם פחמימות. השתדלו לצרוך מהם במתינות ועדיף לא קלויים.

אלכוהול: יש להגביל את צריכת האלכוהול בהתאם לתפריט האישי שניתן על ידי דיאטנית.

אלכוהול יכול להפר את איזון הסוכר בדם.

                           

בברכת שנה טובה וחג שמח

נמסר ע”י לשכת הדוברת

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה