מחקר חדש משווה בין Ticagrelor ו-Clopidogrel בחולים עם תסמונת כלילית חריפה המיועדים לצנתור ראשוני (מתוך Circulation)

מאת ד”ר בן פודה שקד

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון נובמבר של ירחון Circulation עולה כי חולים עם תסמונת כלילית חריפה המלווה עליית מקטע ST (ST-segment elevation acute coronary syndrome, STE-ACS) המיועדים לרה-פרפוזיה באמצעות צנתור כלילי ראשוני, השפעת השימוש בתכשיר Ticagrelor הייתה עקבית עם זו שנצפתה בעוקבה הכללית של מחקר ה-Platelet Inhibition and Patient Outcomes (PLATO), אשר המחקר הנוכחי הינו ניתוח של תת-קבוצה ממשתתפיו.

החוקרים מסבירים כי אספירין ו-Clopidogrel הינן תרופות מומלצות לחולים עם תסמונת כלילית חריפה או אלו הזקוקים לתומכן כלילי. התכשיר Ticagrelor, שהינו אנטגוניסט פומי הפיך לקולטן ל-P2Y12, מספק לדבריהם עיכוב טסיות מהיר, רב ועקבי יותר מאשר זה של Clopidogrel ועשוי לפיכך להיות שימושי בחולים עם STE-ACS המיועדים לצנתור כלילי ראשוני.

מחקר ה-PLATO הינו מחקר כפול-סמיות בהקצאה אקראית, בו השוו החוקרים בין Ticagrelor ובין Clopidogrel למניעה של אירועים וסקולאריים בקרב 18,624 חולים עם תסמונת כלילית חריפה. העבודה הנוכחית, מסבירים החוקרים, התמקדה ב-7,544 חולי ה-ACS להם נצפתה עליית מקטע ST או Left bundle branch block (LBBB) ואשר הוקצו אקראית לקבל Ticagrelor במינון העמסה של 180 מ”ג ולאחריו במינון 90 מ”ג פעמיים ביום, או לחילופין Clopidogrel במינון העמסה של 300 מ”ג עם הוראה למינון דומה בעת הצנתור ולאחריו מינון של 75 מ”ג מדי יום למשך 6-12 חודשים.

החוקרים מדווחים כי הורדת התוצא העיקרי המשולב, הכולל אוטם לבבי, שבץ מוחי או תמותה קרדיווסקולארית, בעקבות טיפול ב-Ticagrelor לעומת Clopidogrel הייתה עקבית עם זו של תוצאות עוקבת PLATO הכוללת, ועמדה על 10.8% ו-9.4%, בהתאמה (HR, 0.87; 95% CI = 0.75-1.01; p=0.07). לא נמצא קשר בין התייצגות עם עליית מקטע ST או LBBB ובין הטיפול שהוקצה (p=0.29).

לדברי החוקרים, הטיפול ב-Ticagrelor הביא לירידה במספר תוצאים משניים של המחקר, ובהם אוטם לבבי (HR, 0.80; p=0.03), תמותה כוללת (HR, 0.82; p=0.05) וטרומבוזיס מוכח בתומכן (HR, 0.66; p=0.03). מאידך, הסיכון להתפתחות שבץ מוחי, אשר היה לטענתם נמוך בשתי הקבוצות, היה גבוה יותר בקבוצת ה-Ticagrelor (1.7% לעומת 1.0%; HR, 1.63; 95% CI = 1.07-2.48; p=0.02). לבסוף, נמצא כי הטיפול ב-Ticagrelor לא השפיע על שיעור הדימומים הרציניים (HR, 0.98; p=0.76).

החוקרים מסכמים כי ההשפעות שנצפו לטיפול ב-Ticagrelor בקרב חולים עם STE-ACS המיועדים לצנתור כלילי ראשוני עמדו בקנה אחד עם אלו שנצפו במחקר ה-PLATO בכללותו.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה