תיקון טעות בידיעה מתאריך 31/01/2011: הקשר בין צריכת שומנים לבין הסיכון לפתח דכאון

מאת ד”ר אולה קראסיק

לצערנו נפלה טעות בידיעה אשר פורסמה בתאריך 31/01/2011 אודות הקשר בין צריכת שומנים מסוגים שונים לבין הסיכון לפתח דכאון. המחקר השווה בין חומצות שומן בלתי רוויות מסוגים שונים, ולא בין חומצות שומן רוויות לחומצות שומן בלתי רוויות כפי שפורסם.

                          

מחקר זה מצא כי צריכת שומנים בלתי רוויים מסוג MUFA (כלומר monounsaturated fatty acids ) או PUFA (כלומר polyunsaturated fatty acids ) עשויה להעלות את הסיכון לדכאון, בעוד שצריכת שומנים בלתי רוויים מסוג TFA (trans unsaturated fatty acids ) עשויה להוריד במקצת סיכון זה.

תודה על הסבת תשומת לבנו לטעות.

לידיעה המתוקנת

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה