עליה בסיכון לאוטם מוחי לאחר הפסקת אספירין/ דר’ רויטל גנדלמן-מרטון

רקע

אספירין מפחית משמעותית היארעות של מחלה וסקולרית, כולל אוטם מוחי, בחולים עם מחלה אתרוסקלרוטית. לכן, הנחיות מבוססות עדות ממליצות על שימוש ממושך באספירין במינון נמוך בכל החולים עם מחלה קרדיווסקולרית, אלא אם יש לכך קונטראינדיקציה. למרות הנחיות אלה, הפסקת הטיפול באספירין במינון נמוך עקב חוסר דבקות של החולה בטיפול או חששות הרופא מבטיחותו מדווחת ב- 10% עד 50% מהחולים. אולם, קיימת עדות לכך שהפסקת אספירין במינון נמוך יכולה להעלות את הסיכון לאירועים איסכמיים.

מטרת העבודה היתה להעריך את הסיכון לאוטם מוחי איסכמי ולאירוע מוחי חולף לאחר הפסקת טיפול באספירין במינון נמוך בחולים עם מחלה קרדיו- או צרברו-וסקולרית.

שיטות

מאגר הנתונים של ה- Health Improvement Network UK שימש לזיהוי קבוצת חולים בגיל 50-84 עם מרשם ראשון לאספירין במינון נמוך (75 300 מ”ג ליום) למניעה שניונית של אירועים קרדיו- או צרברו-וסקולריים בין 2000 ל 2007 (n=39,512 (. בוצע מעקב של 3.4 שנים בממוצע על מנת לזהות מקרים של אוטם מוחי איסכמי או אירוע מוחי חולף, ונעשה ניתוח מבוקר-מקרה על מנת להעריך גורמי סיכון למצבים אלה, כולל הפסקת טיפול באספירין במינון נמוך.

תוצאות

ההיארעות הכללית של אוטם מוחי איסכמי או אירוע מוחי חולף היתה 5 ל- 1000 שנות אדם. אוטם מוחי איסכמי או אירוע מוחי חולף היו שכיחים יתר משמעותית בחולים עם אבחנה קודמת של מחלה צרברו-וסקולרית (RR-2.79?) או פרפור פרוזדורים RR-1.71 )?) בהשוואה לחולים ללא אבחנות אלה. בהשוואה למשתמשים באספירין במינון נמוך, לחולים שהפסיקו את הטיפול 31 עד 180 ימים לפני תאריך ההערכה היה סיכון גבוה יותר משמעותית לאוטם מוחי איסכמי או אירוע מוחי חולף (RR-1.40?). הסיבה השכיחה ביותר להפסקת הטיפול היתה חוסר דבקות של החולה בטיפול.

מסקנות

בחולים המטופלים באספירין במינון נמוך למניעה שניונית של אירועים קרדיו- או צרברו-וסקולריים, הפסקה של אספירין במינון נמוך היתה קשורה עם עליה של 40% בסיכון לאוטם מוחי תוך 31-180 יום מהפסקת הטיפול.


Rodroguez LAG, Soriano LC, Hill C, Johansson S. Increased risk of stroke after discontinuation of acetylsalicylic acid. Neurology 2001;76:740-746.


המלצות לקריאה נוספת:

Di Minno MN, Prisco D, Ruocco AL, et al. Perioperative handling of patients on antiplatelet therapy with need for surgery. Intern Emerg Med 2009;4:279-288.

Lago A, Tembl JI, Pareja A, et al. Adherence to aspirin in secondary prevention of ischemic stroke. Cerebrovasc Dis 2006;21:353-356.

Maulaz AB, Bezerra DC, Michel P, et al. Effect of discontinuing aspirin therapy on the risk of brain ischemic stroke. Arch Neurol 2005;62:1217-1220.

Baigent C, Blackwell L, Collins R, et al. Aspirin in the primary and secondary prevention of vascular disease: collaborative meta-analysis of individual participant data from randomized trials. Lancet 2009;373:1849-1860.

Sibon I, Orgogozo JM. Antiplatelet drug discontinuation is a risk factor for ischemic stroke. Neurology 2004;62:1187-1189.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    בחולים עם מיגרנה שהחליפו מטיפול פומי בטריפטנים לטיפול ב- Ubrogepant (אוברלוי) דווח על תוצאות טובות יותר, בהשוואה לחולים שבחרו להחליף לתכשיר אחר ממשפחת טריפטנים, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית ההנחיות לטיפול בארצות הברית ממליצות כי חולים ינסו לפחות שני טריפטנים שונים לפני נסיון […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vyvgart לטיפול במבוגרים עם CIDP (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vyvgart לטיפול במבוגרים עם CIDP (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את משלב Efgartigimod Alfa ו-Hyaluronidase (או Vyvgart-Hyrtulo) לטיפול במבוגרים עם אבחנה של CIDP (או Chronic Inflammatory Demyelinating Polyneuropathy). המומחים מסבירים כי Vyvgart הינו התכשיר הראשון ממשפחת Neonatal Fc Receptor Blocker, שאושר לטיפול ב-CIDP ויהיה זמין במתן חד-שבועי כזריקה תת-עורית. במחקר ADHERE בשלב 3, 69% מהחולים שטופלו […]

  • קדם רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר (JAMA Netw Open)

    קדם רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי קדם-רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר. החוקרים התבססו על נתונים ממחקר French Conception Study, מחקר עוקבה פרוספקטיבי ארצי הכולל למעלה מ-1.9 מיליון הריונות, כאשר האימהות היו במעקב ממוצעה לאורך תשע שנים. מהנתונים עולה כי כ-3% מהאימהות […]

  • טיפול במעכבי אלפא עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה של גופיפי לואי (Neurology)

    טיפול במעכבי אלפא עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה של גופיפי לואי (Neurology)

    תרופות מסוימות המשמשות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית מלוות בסיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי (Dementia with Lewy Bodies), הסוג השני בשכיחות של דמנציה משנית לשינויים נוירו-קוגניטיביים לאחר מחלת אלצהיימר. בשנים האחרונות עלו השערות כי שיפור הפעילות המטבולית במוח עשוי להפחית את הסיכון למחלת פרקינסון. מחקרים קודמים הראו כי Terazosin, Doxazosin, או Alfuzosin מובילים להפעלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה