ד”ר יורי וינר, מנהל יחידת טיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי זיו מזהיר מסכנות חנק בצריכת פיצוחים בקרב ילדים ומסביר איך לעבור את ט”ו בשבט בשלום

ט”ו בשבט מציין את ראש השנה לאילנות ועמוס באכילת פירות יבשים וסוגים שונים של פיצוחים כמו גרעיני חמנייה, דלעת ואבטיח, בוטנים, שקדים, קשיו, פקאן, פיסטוקים ועוד. אכילת פיצוחים מעמידה  את כל הילדים בסכנת חנק כאשר תינוקות עד גיל שנתיים נמצאים בקבוצת הסיכון הגדולה ביותר.

ד”ר יורי וינר, מנהל יחידת טיפול נמרץ במרכז הרפואי זיו אומר, כי 80% ממקרי ההיחנקות לחדר המיון הינם ילדים עד גיל 6, מאכלי חג הט”ו בשבט נמצאים ברשימת המאכלים המסוכנים ביותר לילדים יחד עם ענבים, פופקורן, סוכריות ועוד.

בכדי לעבור את חג הט”ו בשבט בשלום מסביר ד”ר וינר, יש להימנע מלהגיש לילדים מתחת לגיל 6 פיצוחים ופירות יבשים. “אצל תינוקות עד גיל שנתיים, קיימת נטייה להכניס חפצים לפה, רפלקס השיעול אשר נועד להוציא חפץ זר מהגוף, אינו מפותח דיו. בנוסף, דרכי הנשימה צרות ועלולות להיחסם בקלות.

החל מגיל שנתיים קופצים, רצים ומשחקים בזמן האכילה, מספר השיניים קטן, דבר שמקשה על הלעיסה והאכילה מתבצעת במהירות רבה בדרך כלל. סכנת החנק נובעת מכך שהפיצוחים השונים קשים, עגולים, חלקים וקטנים, ולכן יכולים להחליק לגרון בקלות ולחסום את קנה הנשימה. לפירות יבשים יש מרקם דביק שנצמד לקנה הנשימה ולכן קשה להסרה”.

כדי לעבור את חג האילנות בשלום ולמען בטיחות הילדים בכלל, מציע ד”ר וינר ללמד את הילד הרגלי אכילה נכונים כמו לשבת בשקט בזמן האכילה ולא להתרוצץ, לא לדבר עם אוכל בפה, ללעוס לפני הבליעה, וכמובן לאכול לאט.

ד”ר וינר מדגיש, כי למידת פעילויות עזרה ראשונה והחייאת ילדים בקרב הורים עשויה להציל חיים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה