טיפול קצר באספירין וקלופידוגרל מפחית את הסיכון לאירועים מוחיים (מתוך כנס International Stroke Conference)

קורס טיפול קצר יחסית באספירין עם קלופידוגרל מיד לאחר אירוע איסכמי חולף או אירוע מוחי קל, עדיף על טיפול באספירין לבד, בהפחתת הסיכון לאירוע מוחי בהמשך, וזאת ללא עליה משמעותית בסיכון לדימומים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס ה-International Stroke Conference.

מחקר CHANCE (Clopidogrel in High-risk patients with Acute Non-disabling Cerebrovascular Events) נערך בסין בלבד, ומקדים במעט מחקר דומה בשם POINT (Oriented Inhibition in New TIA and stroke).

מדגם המחקר כלל 5,170 משתתפים בגילאי 40 ומעלה, לאחר אירוע איסכמי חולף או אירוע מוחי קל. בתוך 24 שעות מהופעת התסמינים, הם חולקו באקראי לאחת משתי קבוצות: טיפול באספירין (מנת העמסה של 75-300 מ”ג ולאחריה 75 מ”ג ליום) עם פלסבו, או משטר דומה של אספירין על קלופידוגרל (מנת העמסה של 300 מ”ג ולאחריה 75 מ”ג ליום).

חולים בקבוצת הטיפול המשולב הפסיקו את הטיפול באספירין לאחר 21 ימים, בשל חשש מפני דימום (מטופלים אסייאתים מצויים בסיכון גבוה יחסית לדימומים).

מהתוצאות עלה כי אירועים מוחיים היו פחות נפוצים בקבוצת הטיפול המשולב. לאחר 90 ימים, יחס הסיכון להישרדות ללא אירועים מוחיים (איסכמיים או המורגיים) עמד על 0.68 עם טיפול משולב (p<0.001).

באשר לתוצא המשני של אירועים משולבים (אירועים מוחיים, אוטם לבבי תמותה וסקולארית), יחס הסיכון עמד על 0.69 (p<0.001). הסיכון לאירוע מוחי המורגי היה דומה בשתי הקבוצות (0.3%).

החוקרים מציינים כי דימומים חמורים הופיעו בשיעור דומה בשתי הקבוצות (0.2% בכל קבוצה). למרות שדימום קל אירע בשכיחות גבוהה יותר בקבוצת הטיפול המשולב (1.2% לעומת 0.7%), אירועים אלו כללו דימומים מהאף. לא זוהתה עדות לפיה הטיפול המשולב אינו בטוח.

הן לאספירין והן לקלופידוגרל השפעה על הטסיות, אך במנגנונים שונים. ביחד, שתי התרופות הרבה יותר משמעותיות מכל אחת בנפרד.

מחקר CHANCE הינו המחקר הראשון שהתמקד בתקופה האקוטית של אירוע איסכמי חולף ואירוע מוחי מינורי. בחדר המיון לעיתים קרובות החולים מגיעים מעבר לתקופה זו.

החוקרים אינם יודעים לקבוע אם טיפול משולב הינו גישה מקובלת לטיפול באירועים מוחיים חמורים יותר. בכוונתם לערוך ניתוחים נוספים במטרה לבחון את חומרת האירועים המוחיים, ולדבריהם, אין הבדלים בין אירוע איסכמי חולף ואירועים מוחיים במונחים של שיעור אירועים מוחיים המורגיים או בתועלת של הטיפול המשולב.

בהשוואה למקומות אחרים בעולם, הסיכון לאירועים מוחיים גבוה מאוד בסין. שיעור האירועים המוחיים הרבה יותר גבוה בסין, בהשוואה לארצות הברית, גם כאשר מצרפים את אירופה.

החוקרים מדגישים כי אעפ”י שמחקר CHANCE נערך היטב והתוצאות הצביעו על השפעה גדולה יותר של הטיפול, חשוב לציין כי הטיפול הרפואי בסין שונה מהטיפול בארצות הברית. גישות למניעה שניונית אינן משמעותיות כמו באירופה וצפון אמריקה, ועובדה זו עשויה להשפיע על ממצאי המחקר. כמו כן, לרוב אין חשיבות להבדלים גנטיים, אך במקרה זה, ייתכן כי יש להם חשיבות מאחר שיש הבדלים בפולימורפיזם המשפיעים על המטבוליזם של קלופידוגרל באסייאתים.

מתוך כנס International Stroke Conference

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי משנית לניתוח בריאטרי פוחת עם הזמן (Obesity Surgery)

    הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי משנית לניתוח בריאטרי פוחת עם הזמן (Obesity Surgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity Surgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למרות שניתוח בריאטרי מלווה בסיכון גבוה לתרומבואמבוליזם ורידי בחודש הראשון לאחר-ניתוח, הסיכון פוחת משמעותית עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח בריאטרי מלווה בעליה בסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי בטווח הקצר, כולל תסחיף ריאתי ופקקת ורידים עמוקים, אך לא ידוע אם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Epcoritamab לטיפול בלימפומה פוליקולארית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Epcoritamab לטיפול בלימפומה פוליקולארית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל- Epcoritamab לטיפול במבוגרים עם לימפומה פוליקולארית עמידה או חוזרת לאחר שני קווי טיפול סיסטמי, או יותר. האישור הנוכחי מהווה את ההתוויה השנייה שאושרה למתן התכשיר המכוון ל-CD20, לאחר שבשנת 2023 אושר לשימוש במקרים עמידים או חוזרים של לימפומה מסוג DLBCL (או Diffuse Large […]

  • האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    בחולים עם מיגרנה שהחליפו מטיפול פומי בטריפטנים לטיפול ב- Ubrogepant (אוברלוי) דווח על תוצאות טובות יותר, בהשוואה לחולים שבחרו להחליף לתכשיר אחר ממשפחת טריפטנים, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית ההנחיות לטיפול בארצות הברית ממליצות כי חולים ינסו לפחות שני טריפטנים שונים לפני נסיון […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה