התועלת והבטיחות של נוגדי-קרישה במינון נמוך עם מסתמי לב חדשים (מתוך כנס מטעם ה-American Association for Thoracic Surgery)

התוצאות עם השימוש במסתמים אאורטליים מכאניים דו-צניפיים מדור-חדש להחלפת המסתם היו טובות מבחינת בטיחות ויעילות הטיפול עם מתן נוגדי-קרישה במינון נמוך, כך שניתן היה להפחית את  הצורך בטיפול אגרסיבי בקומדין, העשוי להגדיל את הסיכון לדימומים. מדובר בנתוני ביניים ממחקר PROACT (Prospective Randomized On-X Anticoagulation Clinical Trial) להערכת חולים בסיכון גבוה להחלפת מסתם אאורטלי ב-36 מרכזים, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Thoracic Surgery.

במחקר זה, חולים שחולקו באקראי לטיפול בקומדין במינונים נמוכים הצליחו לשמור על ערכי INR בטווח בטוח תוך הדגמת ירידה משמעותית בסיכון לדימומים, וללא עליה בסיכון לאירועים מוחיים, בהשוואה לאלו שטופלו בקומדין במינון סטנדרטי.

במונחים של דימומים מג’וריים, מינוריים או דימומים מכל סוג, החוקרים זיהו תועלת משמעותית בקבוצת ההתערבות (מינון נמוך), בהשוואה לקבוצת הביקורת (מינון סטנדרטי). באשר לאירועים מוחיים איסכמיים וכדומה, לא זוהו הבדלים משמעותיים בין טיפול במינון נמוך או טיפול במינון סטנדרטי, ולא זוהו הבדלים בשיעורי התמותה.

תוצאות הביניים מבוססות על הנתונים אודות 375 חולים עם גורמי סיכון קדם-ניתוחיים לאירועים תרומבואמבוליים שדרשו החלפת מסתם אאורטלי, וענו על הקריטריונים לסיכון גבוה, כלל פרפור פרוזדורים כרוני, מקטע פליטה של חדר שמאל הנמוך מ-30%, מפרצת חדרית והגדלת פרוזדור שמאלי עם קוטר מעל 50 מ”מ ומעבר ספונטאני של חומר ניגוד לפרוזדור השמאלי באקו-לב.

החולים חולקו באקראי לטיפול בקומדין במינון נמוך (190 חולים, INR = 1.5-2) או להמשך טיפול סטנדרטי (INR =  2.0-3.0), למשך שלושה חודשים לאחר החלפת מסתם אאורטלי מכאני עם מסתם מכאני מסוג On-X, בתקופה שבין ספטמבר 2006 ועד דצמבר 2009.

כל החולים טופלו באספירין במינון 81 מ”ג ביום וערכי INR הותאמו על-בסיס ניטור ביתי. הגיל הממוצע של המשתתפים היה 55.2 שנים, כאשר 79% היו גברים.

עם מעקב ממוצע של 3.42 שנים, בחולים שטופלו בקומדין במינון נמוך ערכי INR עמדו בממוצע של 1.89, זאת בהשוואה ל-2.50 עם טיפול סטנדרטי (p<0.0001).

בינתיים בקבוצת הטיפול במינון נמוך שיעור הדימומים המג’וריים והמינוריים היה נמוך יותר משמעותית, ולא זוהו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בשיעור האירועים המוחיים, התקפים איסכמיים חולפים או כלל האירועים הנוירולוגיים. לא זוהו הבדלים משמעותיים בשיעורי התמותה מכל-סיבה בין שתי הקבוצות.

איזון הדוק של ערכי INR חשוב מאוד להגבלת תופעות לוואי ומהממצאים עולה כי בחולים עם המסתם המכאני הדו-צניפי ניתן לטפל בבטחה עם יעד ערכי INR של 1.5-2.0 עם קומדין במינון מופחת ואספירין במינון 81 מ”ג ליום.

מסתמים מכאניים מדור קודם תפקדו לאורך זמן, אך עם דרישה לטיפול נוגד-קרישה אגרסיבי יותר. מסתמים ביולוגיים מציעים חלפה שאינה דורשת טיפול נוגד-קרישה ארוך טווח, אך עם תוחלת חיים קצרה יותר, של כ-10-20 שנים.

מתוך כנס מטעם ה-American Association for Thoracic Surgery

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי משנית לניתוח בריאטרי פוחת עם הזמן (Obesity Surgery)

    הסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי משנית לניתוח בריאטרי פוחת עם הזמן (Obesity Surgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity Surgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למרות שניתוח בריאטרי מלווה בסיכון גבוה לתרומבואמבוליזם ורידי בחודש הראשון לאחר-ניתוח, הסיכון פוחת משמעותית עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח בריאטרי מלווה בעליה בסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי בטווח הקצר, כולל תסחיף ריאתי ופקקת ורידים עמוקים, אך לא ידוע אם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Epcoritamab לטיפול בלימפומה פוליקולארית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Epcoritamab לטיפול בלימפומה פוליקולארית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל- Epcoritamab לטיפול במבוגרים עם לימפומה פוליקולארית עמידה או חוזרת לאחר שני קווי טיפול סיסטמי, או יותר. האישור הנוכחי מהווה את ההתוויה השנייה שאושרה למתן התכשיר המכוון ל-CD20, לאחר שבשנת 2023 אושר לשימוש במקרים עמידים או חוזרים של לימפומה מסוג DLBCL (או Diffuse Large […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה