השוואה בין קומדין ובין הפרין כטיפול מגשר לקראת השתלת קוצב לב או ICD (מתוך N Engl J Med)

בחולים בסיכון גבוה לתרומבואמבוליזם הנדרשים להכנסת קוצב לב או ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator), ניתן להמשיך בבטחה בטיפול בקומדין, ללא הפסקת הטיפול, במקום גישור עם הפרין, כך עולה מתוצאות מחקר BRUISE CONTROL, שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

ההנחיות הנוכחיות ממליצות כי בחולים בסיכון גבוה לאירועים תרומבואמבוליים נדרש טיפול מגשר בהפרין, עם הפסקת הטיפול בקומדין חמישה ימים לפני הפרוצדורה. עם זאת, אין מחקרים אקראיים רבים שבחנו את הגישה הנ”ל, בעיקר בהשוואה להמשך טיפול בקומדין לאורך הפרוצדורות.

במחקר BRUISE CONTROL נכללו למעלה מ-600 משתתפים עם סיכון שנתי מצופה לאירועים מוחיים של למעלה מ-5% בתחילת המחקר. גישת הטיפול שהתבססה על המשך מתן קומדין לוותה בירידה משמעותית מאוד בשיעורי המטומה בכיס הקוצב, בהשוואה לטיפול מגשר עם הפרין. הסיכון לתוצא הסיום העיקרי היה קטן ב-81% (p<0.001).

במסגרת המחקר חולקו באקראי 338 חולים לטיפול מגשר עם הפרין ו-343 חולים חולקו להמשך טיפול בקומדין עד שועדת המעקב של המחקר המליצה על הפסקה מוקדמת. מניתוח ביניים שני עלה יתרון משמעותי להמשך טיפול בקומדין, כאשר שיעורי המטומה בכיס הקוצב עמדו על 16% בקבוצת הטיפול בהפרין ועל 3.5% בלבד בקבוצת החולים שהמשיכו בטיפול בקומדין.

החוקרים מצאו גם כי ניתוח תחת המשך טיפול בקומדין, עם חציון INR של 2.3, לא לווה בדימומים מג’וריים סביב הניתוח.

החוקרים מצאו כי שיעור כל המרכיבים של תוצא הסיום העיקרי, ששיקפו סוגים שונים של המטומה בכיס הקוצב, היה נמוך משמעותית בקבוצת החולים שהמשיכו בטיפול בקומדין.

שכיחות סיבוכים ניתוחיים ותרומבוטיים הייתה נמוכה, ללא הבדלים משמעותיים בין הקבוצות. יתרה מזאת,בחולים שהמשיכו בטיפול בקומדין שביעות הרצון מהטיפול נוגד הקרישה סביב הניתוח הייתה הרבה יותר גבוהה.

N Engl J Med 2013

לידיעה ב-Heart

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה