מחקר ה-EDGE: טיפול קו שני בוילדגליפטין במתכונת של ‘חיים אמיתיים’ מעלה הסיכוי להשגת יעד HbA1c ללא היפוגליקמיות והשמנה בהשוואה לתרופות פומיות אחרות (Int J Clin Pract)

ע”פ תוצאות מחקר ה-EDGE , מחקר של “חיים אמיתיים” שהשווה בין טיפול ב-vildagliptin (גאלבוס) כטיפול נוסף (Add On) בחולי סוכרת סוג 2 , בהשוואה לתרופות פומיות אחרות נגד סוכרת (OADs) – וילדגליפטין מצליחה להשיג הפחתה ברמות המוגלובין A1C לרמות מטרה, ללא תופעות הלוואי המוכרות של OADs –  בשכיחות גבוהה יותר.

החוקרים מסבירים ברקע כי מחקרים של “חיים אמיתיים” חשובים ונדרשים בכדי לאמת את הרלבנטיות הקלינית של המימצאים מהמחקרים הרנדומליים והמבוקרים. במחקר זה , הם מציינים, המטרה הייתה להעריך את האפקטיביות והסיבלות של וילדגליפטין כטיפול נוסף בהשוואה ל-OADs המתווספים לטיפול פומי מונותרפי במסגרת “חיים אמיתיים”. בנוסף ביקשו החוקרים לחקור את היתרונות והמיגבלות של מחקר פרגמטי רחב במסגרת כזו.

מחקר ה-EDGE היה פרוספקטיבי, נמשך לאורך שנה, רב לאומי, תצפיתי אשר בחן מימצאים במסגרת “חיים אמיתיים” שבו 2,957 רופאים דיווחו על האפקטיביות של טיפול קו שני ב-OADs ב-45,868 מטופלים עם סוכרת סוג 2 , אשר לא הגיעו לרמות המטרה הגליקמיות בטיפול מונותרפי.

הרופאים יכלו להוסיף כל OAD שהוא, והמטופלים נכנסו למעקב ע”פ הקבוצה שקיבלה וילדגליפטין או תרופה פומית אחרת (כקבוצה מעורבת של תרופות OADs אחרות).

יעד המחקר המרכזי לאפקטיביות וסבילות (PEP) הוערך באמצעות שיעור המטופלים שהפחיתו את ההמוגלובין A1C שלהם ביותר מ- 0.3% , ללא היפוגליקמיות, עליה במשקל, בצקת פריפריאלית או תופעות לוואי גסטרואינטנסיאליות.

יעד המחקר המשני הקליני הרלבנטי ביותר (SEP 3) היה השגת רמות המוגלובין A1C של מתחת ל-7% ללא היפוגליקמיות או עלייה של מעל 3% במשקל הגוף.

ההמוגלובין A1C הבסיסי הממוצע בתחילת המחקר של קבוצה רחבה זו של חולי סוכרת סוג 2 , שהחלה טיפול קו שני ב-OAD היה 8.2% + 1.3% , ולא היה הבדל ברמה הבסיסית בין שתי קבוצות הטיפול.   הטיפול בקו שני באמצעות OAD הוביל להשגת יעד המחקר המרכזי, ה-PEP , במרבית המטופלים, אך בשיעור גבוה יותר בקבוצת הוילדגליפטין.

הסיכוי להשיג את יעד המחקר המרכזי, ה-PEP  (ירידה של מעל  0.3% , ללא היפוגלקימיות ועליה במשקל)  היה גבוה יותר בקבוצת הוילדגליפטין ועמד על פי 1.49 (ברווח בר סמך של בין 1.42-1.55 , p<0.001 ).

במטופלים שרמת ה-HbA1c שלהם בתחילת המחקר הייתה מעל 7% , היעד המשני , SEP 3 , הושג ע”י 35% ממטופלי קבוצת הוילדגליפטין לעומת 23% מהקבוצה שקיבלה כתוספת OAD אחר כלשהוא.

הסיכוי היחסי המותאם להשגת ה-SEP 3 היה גדול יותר בקבוצת הוילדגליפטין : פי 1.96 (ברווח בר סמך של בין 1.85-2.07 , p<0.001 ).

אירועים בטיחותיים דווחו לעיתים נדירות בלבד, ופרופיל הבטיחות של וילדגליפטין ותרופות ה-OAD האחרות היה עקבי עם נתונים הידועים ממחקרים קודמים.

החוקרים מסכמים איפוא כי מחקר ה-EDGE הדגים שבמסגרת מחקר של “חיים אמיתיים”, וילדגליפטין כ-OAD בקו טיפול שני, יכול להפחית את ה-HbA1c ולהביאו לרמת המטרה, ללא תופעות הלוואי הידועות של OAD אחרים , בשכיחות גבוהה יותר מאשר OADs אחרים.

בנוסף לכך, הם מציינים כי מחקר ה-EDGE ממחיש שביצוע מחקר רחב היקף, פרוספקטיבי במתכונת של “חיים אמיתיים” הוא אמנם מאתגר אך מספק מידע קליני בעל ערך רב המשלים את המידע הקיים ממחקרים רנדומליים ומבוקרים.

Int J Clin Pract. 2013 Aug 21

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 שטופלו ב- Semaglutideתועדו סיכויים נמוכים יותר לקבלת טיפול רפואי בשל תלות בטבק, בהשוואה לתרופות אחרות המשמשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.  ממצאי המחקר מציעים כי טיפול ב- Semaglutide עשוי לסייע במאמצים להפסקת עישון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • סיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת כתף בחולים עם סוכרת תלויה באינסולין (Orthopedics)

    סיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת כתף בחולים עם סוכרת תלויה באינסולין (Orthopedics)

    סוכרת תלוית-אינסולין מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ואשפוזים חוזרים לאחר ניתוח החלפה מלאה של הכתף, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Orthopedics. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר National Surgical Quality Improvement Program להערכה רטרוספקטיבית של נתונים אודות 5,888 חולים (גיל ממוצע של 69.8 שנים) עם סוכרת, שעברו ניתוח החלפה מלאה של הכתף בין 2011 ו-2020. […]

  • סיכויי הישרדות נמוכים יותר בחולים עם אבחנה של סוכרת בעת אבחנת אובדן שתל כליה (Clin Kidney J)

    סיכויי הישרדות נמוכים יותר בחולים עם אבחנה של סוכרת בעת אבחנת אובדן שתל כליה (Clin Kidney J)

    בחולים עם אבחנה של סוכרת בזמן אובדן שתל כליה ייתכנו סיכויי הישרדות נמוכים יותר, בהשוואה לחולים ללא סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Kidney Journal. בחולים המתחילים טיפולי דיאליזה, באלו עם סוכרת סיכון גבוה ב-40% לתמותה וסיכון גבוה ב-63% לתמותה קרדיווסקולארית, בהשוואה לאלו ללא סוכרת. בקרב מושתלי כליה, באלו עם אבחנה […]

  • האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי היסטוריה של סוכרת הריונית אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם או תמותה מכל-סיבה בנשים עם סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם היסטוריה של סוכרת הריונית מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Cancer עולה כי אבחנה של סוכרת לפני אבחנת ממאירות מעי גס ורקטום מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, בעיקר בשחורים לא-היספאנים ובחולים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין אבחנה של סוכרת ובין הסיכון לתמותה בקרב חולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום […]

  • חולים עם מחלת כליות בשלב סופני בסיכון מוגבר להיפוגליקמיה (J Ren Nutr)

    חולים עם מחלת כליות בשלב סופני בסיכון מוגבר להיפוגליקמיה (J Ren Nutr)

    בחולים עם מחלת כליות בשלב סופני ייתכן סיכון מוגבר להיפוגליקמיה, עם שיעור גבוה במיוחד בצעירים, שחורים ונשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition. במשך שנים רבות, הסברה הייתה כי לכליה השפעה מינימאלית בלבד על משק הסוכר בדם. מחקרים מאוחר יותר הראו כי הכליה יכולה לתרום לעליה בריכוזי סוכר בדם […]

  • מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Acta Diabetologica מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז ויטמין D גבוה בדם עשוי להשפיע לטובה על בריאות הכבד בחולים עם סוכרת ופיברוזיס כבדי. ברקע למחקר החוקרים מסבירים כי פיברוזיס כבדי הינו סיבוך נפוץ בקרב חולים עם סוכרת. מחקרים קודמים רמזו לקשר בין ויטמין D ובין פיברוזיס כבדי, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה