אקופונקטורה דומה ביעילותה לטיפול בשיחות כנגד הישנות דיכאון (PLoS Med)

אקופונקטורה דומה ביעילותה לייעוץ וטיפול בשיחות ועשויה להוות אפשרות טיפולית לא-תרופתית נוספת בחולים עם דיכאון בדרגה בינונית עד חמורה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם במהלך חודש ספטמבר בכתב העת PLoS Medicine.

מהמחקר האקראי-מבוקר להערכת אקופונקטורה וטיפולי שיחות עלה כי שני הטיפולים הביאו לירידה מובהקת סטטיסטית בתסמינים, כאשר שולבו עם טיפול סטנדרטי לחולים עם אירועים חוזרים של דיכאון במהלך שלושה חודשים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התועלת הקלינית של טיפול קצר באקופונקטורה או טיפול בשיחות, בהשוואה לטיפול סטנדרטי, בחולים עם דיכאון בדרגה בינונית עד חמורה. המחקר האקראי-מבוקר, כלל 755 חולים ממרפאות ראשוניות בבריטניה, עם מדד BDI-II (Beck Depression Inventory) של 20 ומעלה.

החולים חולקו באקראי לאחת משלוש זרועות ביחס 2:2:1 לאקופונקטורה עם טיפול סטנדרטי (302 חולים), טיפול בשיחות עם טיפול סטנדרטי (302 חולים) או טיפול סטנדרטי בלבד (151 חולים).

המשתתפים במחקר לקחו חלק ב-12 טיפולי אקופונקטורה שבועיים עם טיפול סטנדרטי, 12 פגישות שבועיות לטיפולי שיחות עם טיפול סטנדרטי, או טיפול סטנדרטי בלבד. טיפול סטנדרטי היה זמין לפי הצורך. התוצא העיקרי של המחקר היה הבדלים במדדי PHQ-9 (Patient Health Questionnaire) לאחר שלושה חודשים, עם ניתוח משני לאחר 12 חודשי מעקב.

הניתוח הסופי כלל נתוני PHQ-9 אודות 614 חולים לאחר 3 חודשים ואודות 572 חולים לאחר 12 חודשים.

מהתוצאות עלה כי בהשוואה לטיפול סטנדרטי, חלה ירידה מובהקת סטטיסטית במדדי PHQ-9 לאחר שלושה חודשים עם טיפולי אקופונקטורה (2.46-) וטיפולי שיחות (1.73-).

לאחר 12 חודשים, לא זוהה הבדל מובהק סטטיסטית בין אקופנקטורה (1.55-) וטיפולי שיחות (1.50-) בהשוואה לטיפול סטנדרטי.

החוקרים כותבים כי הם גם ערכו ניתוח כלכלי של שלושת הטיפולים במטרה לקבוע את מאזן עלות-תועלת והתוצאות יפורסמו במאמר נפרד. למיטב ידיעתם, זהו המחקר הראשון להערכה קפדנית של ההשפעה הקלינית והאקונומית של אקופונקטורה וטיפול בשיחות בחולים הסובלים מדיכאון ואינם מגיבים לטיפול.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי אקופונקטורה בהשוואה לטיפול סטנדרטי וטיפול בשיחות בהשוואה לטיפול סטנדרטי מלווים שניהם בירידה משמעותית בתסמיני דיכאון בטווח הקצר והבינוני, ואינם מלווים באירועים חריגים משמעותיים.

PLoS Med. Published online September 24, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה