מה בין צריכת אגוזים ובין תמותה? (N Engl J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים כי משני מדגמים גדולים של אחיות ואנשי צוות רפואי, נמצא קשר הפוך בין צריכת אגוזים ובין שיעורי התמותה הכוללים ושיעורי התמותה מסיבות ספציפיות, ללא תלות בגורמים מנבאים אחרים לתמותה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אגוזים נקשרה עם סיכון מופחת למחלות כרוניות מג’וריות, כולל מחלות לב וכלי דם וסוכרת מסוג 2. עם זאת, הקשר בין צריכת אגוזים ותמותה עדיין אינו-ברור.

החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת אגוזים ובין שיעורי התמותה הכוללים ושיעורי התמותה מסיבות ספציפיות בכ-76,000 נשים שלקחו חלק במחקר Nurses’ Health Study (1980-2010) וכ-42,000 גברים במחקר Health Professionals Follow-up Study (1986-2010). משתתפים עם היסטוריה של מחלות ממאירות, מחלות לב או אירועים מוחיים הוצאו מהמחקר. צריכת אגוזים נבחנה בתחילת המחקר ועודכנה כל 2-4 שנים.

במהלך מעקב של כ-3 מיליון שנות-אדם, 16,200 נשים ו-11,229 גברים הלכו לעולמם. מהנתונים עולה קשר הפוך בין צריכת אגוזים ובין שיעורי התמותה הכוללים בגברים ונשים, לאחר תקנון לגורמי סיכון אחרים. יחסי הסיכון המתוקנים לתמותה בקרב משתתפים שצרכו אגוזים, בהשוואה לאלו שלא צרכו אגוזים, עמדו על 0.93 עם צריכת אגוזים בתדירות של פחות מפעם בשבוע, 0.89 עם צריכת אגוזים פעם בשבוע, 0.87 עם צריכת אגוזים 2-4 פעמים בשבוע, 0.85 עם צריכת אגוזים 5-6 פעמים בשבוע ו-0.80 עם צריכת אגוזים 7 פעמים בשבוע ומעלה. הממצאים מעידים על קשר הפוך גם בין צריכת אגוזים ותמותה עקב מחלות ממאירות, מחלות לב ומחלות נשימתיות.

לסיכום, משני מדגמים גדולים עולה קשר הפוך בין תדירות צריכת אגוזים ובין שיעורי תמותה כוללים ושיעורי תמותה עקב סיבות ספציפיות, ללא תלות בגורמים מנבאים אחרים.

N Engl J Med 2013; 369:2001-2011

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה