האם יש תועלת לטיפול בזריקות לתוך הזגוגית של Bevacizumab לטיפול בגלאוקומה ניאו-וסקולרית? (Eye)

מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי, שפורסמו בכתב העת Eye, עולה כי אין טיפול בזריקות Bevacizumab (אווסטין) לתוך הזגוגית אינו משפיע על התוצאות ארוכות הטווח בחולים עם גלאוקומה ניאו-וסקולארית, ולכן החוקרים ממליצים כי PRP (Panretinal Photocoagulation) ימשיך לשמש כטיפול העיקרי במצבים אלו.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את תוצאות טיפול לתוך הזגוגית של Bevacizumab ב-64 עיניים של 58 חולים עם גלאוקומה ניאו-וסקולרית, אל מול התוצאות עליהן דווח בעבר ב-99 עיניים של 93 חולים עם גלאוקומה ניאו-וסקולרית ללא טיפול IVB (Intravitreal Bevacizumab).

הלחץ התוך-עיני חודש לאחר האבחנה היה נמוך יותר בקבוצת הטיפול ב- Bevacizumab, אך הבדל זה לא נותר עם מעקב ממושך יותר והטיפול ב- Bevacizumab לא הביא לשיפור חדות הראיה בהשוואה לקבוצת הביקורת.

שיעור העיניים שנדרשו לשתל ניקוז גלאוקומה במהלך ששת החודשים הראשונים היה נמוך יותר בקבוצת הטיפול ב- Bevacizumab, אך ההבדל לא נותר עוד מובהק סטטיסטית לאחר שנתיים.

הטיפול ב-PRP הביא להפחתה משמעותית בשיעור ניתוחי גלאוקומה בעיניים שטופלו ב- Bevacizumab, אך Bevacizumab לא הפחית את שיעורי ניתוחי גלאוקומה בעיניים שטופלו ב-PRP.

על-בסיס ממצאים אלו, החוקרים כותבים כי על הטיפול במצבי גלאוקומה ניאו-וסקולרית להתחיל בתרופות להפחתת לחץ תוך-עיני ו-IVB מוקדם ככל הניתן (לרוב באותו יום של אבחנת גלאוקומה ניאו-וסקולרית).

במידה ואין אפשרות לטיפול מהיר ב-IVB לפני הניתוח, אזי ניתן IVB בחדר הניתוח במהלך ניתוח גלאוקומה (מאחר ומרבית החולים יידרשו להתערבות ניתוחית). לאחר IVB, לרוב מתכננים ניתוח גלאוקומה בתוך 1-2 שבועות הזריקה (בתלות ברמת בקרת לחץ תוך-עיני), מאחר ומעבר לתכונות האנטי-אנגיוגניות, הטיפול ב- Bevacizumab לתוך הזגוגית גם מפחית לחץ תוך-עיני ודימום לאחר-ניוח, ופועל כחומר נוגד-דלקת לשיפור תוצאות ניתוח גלאוקומה בחולים עם גלאוקומה ניאו-וסקולרית.

החוקרים ממליצים כי IVB ישמש כחלק ממשטר הטיפול הסטנדרטי לגלאוקומה ניאו-וסקולרית, אך על הרופאים להיות מודעים לכך ש-IVB אינו טיפול המרפא גלאוקומה ניאווסקולרית, אלא טיפול זמני בתסמיני המחלה.

Eye 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    בחולים עם גידולים היוצרים לחץ על הכיאסמה, המנבא המשמעותי ביותר לתוצאות טובות מבחינת הראייה הינו ניתוח בשלב מוקדם. החולים עשויים לא להיות מודעים למצב התחלתי של לחץ על הכיאסמה עד לשלב מתקדם יותר בו איבוד השדה עמוק או מגיע למרכז. גם במרפאת גלאוקומה בה מבצעים מעקב של שדה הראייה  קיימת סכנה של אבחנה מאוחרת של […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; היפוגליקמיה (1)

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; הטיפול המתקדם (2)

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; אינסולינים ארוכי טווח (3)

    ההיבטים החשובים בסוכרת בגיל השלישי; אינסולינים ארוכי טווח (3)

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה