מה הקשר בין חשיפה לקרינה ובעיות בריאות בקרב עובדי מערכת הבריאות? (American Heart Association)

פורסם לראשונה ב-UNIVADIS

צוות רפואי המבצע פלואורוסקופיה קרדיווסקולרית עשוי להיות בסיכון גבוה יותר לבעיות אורתופדיות, קטרקט, נגעי עור וסרטן. מחקר חדש מציע התמקדות בהגנה על בריאות הצוות הרפואי.

חוקרים איטלקיים מה- Institute of Clinical Physiology in Pisa פרסמו מחקר חדש ב-  journal Circulation: Cardiovascular Interventions, שמטרתו הייתה לבדוק סיכונים בריאותיים של צוות רפואי עקב חשיפה לקרינה בשל שימוש בפלואורוסקופיה (טכניקת הדמיה באמצעות צילומי רנטגן) להליכים קרדיווסקולריים. הליכים אלו כוללים צנתור כלילי לאבחון בעיות לב, וצנתור עורק כלילי להרחבת עורקים.

החשיפה השנתית של עובדים אלו לקרינה היא כ- 5 mSv, כמות שעשויה להגיע בקריירה של 30 שנה ל- 50 עד 200mSv, או בהקבלה ל 2500-10,000 צילומי רנטגן של חזה.

המחקר נערך על 466 עובדים בעלי 10 שנות ותק בממוצע שעבדו במעבדת קתטריזציה (קת’), ו- 280 עובדים במסגרות אחרות. בהשוואה לאנשי מקצוע מתחום הרפואה שלא נחשפו לקרינה, עובדים במעבדת קת’ שנחשפו לקרינה במשך חציון של 10 שנים (כולל רופאים, אחיות וטכנאים) היו פי 2.8 בסיכון גבוה יותר לנגעי עור;  פי 7.1 בסיכון גבוה יותר לבעיות אורתופדיות (גב, צוואר וברכיים); פי 6.3 בסיכון גבוה יותר לקטרקט. בנוסף, בקרב עובדים אלו, חשיפה לקרינה משוערת הייתה הגבוהה ביותר בקרדיולוגיה התערבותית ואלקטרופיזיולוגיה. לאחר ויסות גורמים (עישון, גיל ומין), נמצא שעובדים למעלה מ- 16 שנה בתחום זה היו פי 3 בסיכון גבוה יותר לסרטן.

בנוסף לכל, עובדים אלו גם היו בעלי לחץ דם גבוה יותר, כולסטרול גבוה, אך עם שיעור נמוך יותר של מחלות קרדיווסקולריות. עם זאת, מחקרים אפידמיולוגים מן העבר מצאו קשר בין חשיפה קבועה לקרינה להשפעות קרדיווסקולריות לטווח ארוך.

מן המחקר עולה שהליך פלואורוסקופיה קרדיווסקולרי הוא בעל הקרינה הגבוהה ביותר, אך החוקרים מציינים כי אמצעי הגנה יעילים ופשוטים, כגון סינר עופרת, קולר עופרת ומשקפיים, לא היו בשימוש בקרב רוב הקרדיולוגים החשופים לקרינה.

החוקרים מציינים כי למחקר מספר מגבלות: המשתתפים בחרו בעצמם אם לענות על הסקר (ואם היו להם בעיות בריאותיות, ייתכן כי הייתה להם מוטיבציה יתרה לעשות כן), ומינוני הקרינה דווחו ע”י המשתתפים ולא נמדדו. בשל כך, לא ניתן להסיק מתוצאות המחקר כי קיים קשר ישיר של סיבה ותוצאה בין חשיפה לקרינה ובעיות בריאותיות.

American Heart Associationnews release, accessed 8 April 2016 via AlphaGalileo.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    פענוח בדיקות הדמיה הינה משימה מאתגרת הדורשת זמן רב של רופאים ולמרות זאת מלווה בשכיחות לא מבוטלת של טעויות בפענוח בדיקות ההדמיה. מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Radiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מערכת בינה מלאכותית של ChatGPT-4 עשויה לסייע לרדיולוגים בבחינה חוזרת וזיהוי טעויות בדו”חות הרדיולוגיים ע”י זיהוי הטעויות הנפוצות […]

  • ניידות הרנטגן הראשונות: המלחמה של מארי קירי - מאמר אורח מאת עופר בן חורין

    ניידות הרנטגן הראשונות: המלחמה של מארי קירי - מאמר אורח מאת עופר בן חורין

    עופר בן חורין, בעל נסיון כ-20 שנה באפליקציות, מחקרי תרופות והדרכה בתחום ה-MRI מחבר הספר "MRI המדריך המלא-רפואה ופיזיקה נפגשות" משתף במאמרו על פיתוח חשוב נוסף של זוכת פרס הנובל מארי קירי: הקמת יחידות רנטגן ניידות שהגיעו לקו החזית ואפשרו ל-150 אחיות בשטח לסייע במאמץ המלחמתי ולהעריך במהירות חיילים פצועים

  • כלל חדש שעוזר להחליט מתי כדאי לעשות בדיקת CT למבוגרים לאחר נפילה (CMAJ)

    כלל חדש שעוזר להחליט מתי כדאי לעשות בדיקת CT למבוגרים לאחר נפילה (CMAJ)

    במאמר שפורסם בכתב העת Canadian Medical Association Journal, מדווחים החוקרים על מחקר שיכול ליעל את הטיפול במחלקות החירום במבוגרים שנפלו. המחקר מציע כלל החלטה חדש לבדיקת CT, על מנת לזהות דימום תוך-גולגלתי לאחר נפילה באוכלוסייה המבוגרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נפילות בקרב אוכלוסיית הקשישים הן תופעה נפוצה וגורם מרכזי לדימומים תוך-גולגולתיים כתוצאה מטראומה. מבוגרים […]

  • העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    כ-500,000 אנשים החיים כיום בארה”ב שרדו את מחלת הסרטן בילדותם, ומספר זה גדל מדי שנה. יותר מ-95% מהאנשים שחלו בסרטן בילדות יסבלו מבעיה בריאותית משמעותית עד גיל 45, וכשליש יסבלו מבעיות בריאות כרוניות חמורות או מסכנות חיים.

  • העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    העתיד הבריאותי של אנשים שחלו בסרטן בילדות (JAMA, CME)

    כ-500,000 אנשים החיים כיום בארה"ב שרדו את מחלת הסרטן בילדותם, ומספר זה גדל מדי שנה. יותר מ-95% מהאנשים שחלו בסרטן בילדות יסבלו מבעיה בריאותית משמעותית עד גיל 45, וכשליש יסבלו מבעיות בריאות כרוניות חמורות או מסכנות חיים.

  • ביופסיית כליה מילעורית מהווה גישה בטוחה לכליות קטנות (מתוך כנס ה-ASN Kidney Week)

    ביופסיית כליה מילעורית מהווה גישה בטוחה לכליות קטנות (מתוך כנס ה-ASN Kidney Week)

    ביופסיית כליה מילעורית מהווה אפשרות ישימה ובטוחה להערכת חולים עם כליות קטנות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס ה-Kidney Week מטעם ה-American Society of Nephrology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שביופסיית כליה מילעורית הינה כלי נפוץ בשימוש לאבחנה של מחלת כליות כרונית והפרעות כלייתיות אחרות, כליות קטנות מהוות התווית-נגד לפרוצדורה לאור גישה […]

  • למען מפוני הדרום והצפון: מור פתחה מוקד ייעודי לתיאום בדיקות MRI (הודעת מכוני מור)

    למען מפוני הדרום והצפון: מור פתחה מוקד ייעודי לתיאום בדיקות MRI (הודעת מכוני מור)

    מכוני מור ומור אינסייד החלו בהפעלת מוקד טלפוני ייעודי לתיאום תורים לבדיקות -MRI עבור כלל מפוני הדרום והצפון.   כדי להקל על יכולתם של התושבים המפונים בניהול בריאותם וצרכיהם הרפואיים, כאשר הם נמצאים הרחק מביתם, המוקד ייתן מענה מותאם ובהתאם לצרכים ולדחיפות הרפואית. המוקד יעניק מענה למפונים לצורך תיאום תור לבדיקות MRI, תוך כדי קבלת […]

  • בדיקת CT עשויה לסייע בחיזוי התקדמות COPD (מתוך Chest)

    בדיקת CT עשויה לסייע בחיזוי התקדמות COPD (מתוך Chest)

    שילוב שינויים ריאתיים בבדיקת CT עם מאפיינים דמוגרפיים במודל לימוד מכונה הוביל לשיפור יכולת חיזוי התקדמות למחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) בקרב מטופלים בסיכון למחלת הריאות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Chest. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עישון סיגריות הינו גורם הסיכון למחלת הריאות הכרונית, כאשר מעשנים שפיתחו COPD מצויים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה