זיהומי HSV בפגים / מאת ד”ר ברזילי עורך נאונטולוגיה

זיהומים נאונטאלים, הנגרמים ע”י וירוס ההרפס סימפלקס (HSV) אחראיים לתחלואה משמעותית ולתמותה, אך המהלך והפרוגנוזה בפגים אינם מתועדים כראוי בספרות. במסגרת מחקר חדש, בוצעה סקירה רטרוספקטיבית של זיהומי HSV, שהתרחשו במהלך 30 הימים הראשונים לאחר הלידה, בתינוקות שנולדו לפני שבוע 37 להריון, במטרה להגדיר טוב יותר את הסימנים והתסמינים של זיהומי הרפס בפגים ועל מנת לסייע בהערכת הפרוגנוזה.

מאגר הנתונים של בית חולים במרילנד, ארה”ב נסקר לשם איתור מקרי זיהום ע”י HSV-1 ו-HSV-2, שהוכחו באמצעות תרבית או  PCR בתינוקות שנולדו לפני המועד בשנים 1989-2003. בנוסף נסקרו היסטוריה רפואית של האם והיילוד, מאפיינים קליניים ותוצאות מעבדה.

עשרה פגים יחידים וזוג תאומים נדבקו ע”י HSV-2 במהלך החודש הראשון לאחר הלידה. לאף אחת מהאימהות לא היו נגעים הרפטיים בזמן הלידה, אך נמצאה בקרבן שכיחות גבוהה יותר של הרפס גניטלי או מחלת מין אחרת בעבר. התינוקות התייצגו עם מחלה מפושטת או עם אנצפליטיס.

כל התינוקות שהיו עם מחלה מפושטת (9=n) נפטרו, בעוד ששלושה מהתינוקות עם האנצפליטיס שרדו. בנוסף, כל התינוקות שהשתתפו במחקר פיתחו מצוקה נשימתית, וסבלו בעקביות מתסמינים נשימתיים. תרביות ויראליות מדרכי הנשימה היו חיוביות באופן עקבי. עשרה מתוך שנים-עשר התינוקות טופלו ב-acyclovir, אך חרף מתן טיפול תוך 48 שעות מהופעת התסמינים, תינוקות שהיו עם מחלה מפושטת הידרדרו במהירות ומתו.

לסיכום, זיהומי HSV בפגים מופיעים לרוב בשבועיים הראשונים לחיים עם מצוקה נשימתית ושיעור גבוה של מחלה מפושטת. התחלואה עקב זיהום HSV באוכלוסיה זאת, עשוי להיות מיוחס לעובדה שמערכת החיסון בתינוקות אלה אינה בשלה יחסית. לדברי החוקרים, יש צורך במחקרים נוספים על-מנת לתאר את האבולוציה של מחלת ההרפס בתינוקות שנולדו טרם המועד, ואת תפקידו של הטיפול האנטי-ויראלי בשיפור ההשלכות הרפואיות של המחלה באוכלוסיה זאת.

PEDIATRICS Vol. 118 ,2006: 1612-1620

הערות העורך:

סקר זה מראה את הקושי הרב בטיפול בזיהומים בפגים. לרב, כאשר הזיהום מפושט, אפילו אם נתחיל לטפל בתרופה המתאימה, הדבר לא יעזור ולא נצליח להציל את הפג. יתכן והשכיחות של המחלה בפגים הינה גבוהה יותר מן המתואר אולם לא חשדו בה ולכן לא אובחנה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    האם Buprenorphine-Naloxone בטוח יותר מ-Buprenorphine לבדו בהיריון? (JAMA)

    מתן Buprenorphine בשילוב עם Naloxone בזמן היריון מלווה בסיכון מופחת לתסמונת גמילה ביילוד ואשפוז יילודים ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה למתן Buprenorphine לבדו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. מהנתונים עולה כי אין הבדל משמעותי בשיעור המומים המולדים המג’וריים בין שתי אפשרויות הטיפול. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות מבוטחי מדיקייד […]

  • מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מדד חומציות בדם טבורי נמוך מ-7.2 עשוי להעיד על סיכון מוגבר לסיבוכים ביילוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מאחר ועד כה הסברה הרווחת כי חמצת חמורה עלולה להתפתחות בנוכחות מדד חומציות נמוך מ-7.0, ממצאים המחקר תומכים בבחינה מחדש של ערך הסף בו נדרש ניטור אינטנסיבי אחר החולים. החוקרים […]

  • NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    הנשמה לא פולשנית בתדר גבוה (NHFOV) מפחיתה את הצורך באינטובציה חוזרת ומפחיתה כישלון אקסטובציה בהשוואה לשיטות תמיכה אחרות, כך עולה מסקירה שיטתית ומטא-אנליזה שפורסמו ב-PLoS One. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי מספר מאפיינים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של לידה עם פרע כתפיים, כולל קומה אימהית נמוכה, סוכרת טרם היריון, לידת ואקום ומאקרוזומיה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות שליליות באם וביילוד […]

  • החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי אין הבדל בתוצאות היריון בין נשים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונשים עם תפקודי תריס תקינים במהלך ההיריון, למעט שיעורים גבוהים יותר של אשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים באלו עם ההפרעה בתפקודי התריס. באלו עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונוגדנים […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה