האם טיפולי PCI מתאימים לחולים מעל גיל 80? (Am J Cardiol)

ממחקר חדש שפורסם ב-American Journal of Cardiology, עולה כי לטיפול PCI אלקטיבי (Percutaneous Coronary Intervention) תוצאות מקובלות על הדעת בעידן התומכנים, עם שיעורי תמותה מקובלים לטווח קצר. עם זאת, PCI דחוף, בקבוצת הגיל הנ”ל, עדיין מלווה בסיכון משמעותי.

החוקרים התבססו על מרשם New York State Angioplasty Registry משנת 2000-2001, בכדי להשוות את שיעורי התמותה בתוך בית החולים, ותופעות הלוואי המג’וריות (תמותה, שבץ, או CABG) בשלוש קבוצות גיל מתחת לגיל 60, בגילאי 60-80 ובגיל 80 ומעלה.

10,964 חולים עברו PCI דחוף, ו-71,176 עברו PCI אלקטיבי.

בכלליות, חולים קשישים היו פחות יציבים בזמן הקבלה, וסבלו ממחלות נלוות רבות יותר, כולל מחלת עורקים קורונרית נרחבת ומחלות קרדיווסקולריות אחרות.

עבור חולים שעברו PCI דחוף, שיעורי התמותה בתוך בית החולים עמדו על 1.0%, 4.1% ו-11.5%, עבור חולים בקבוצת הגיל הצעירה ביותר, האמצעית והמבוגרת ביותר, בהתאמה. מבין החולים שעברו PCI אלקטיבי, שיעורי התמותה עמדו על 0.1%, 0.4% ו-1.1%, בהתאמה.

לפיכך, במקרה של המטופלים המבוגרים ביותר, דרוש דיון מעמיק בנוגע לסיכונים והיתרונות בטיפולי רה-וסקולריזציה מילעורית, בעיקר במקרים בהם שוקלים PCI דחוף. אולם, רה-וסקולריזציה כירורגית עשויה לכלול שיעורי סיבוכים גבוהים עוד יתר, בהשוואה ל-PCI.

שיעורי התמותה הכוללים בגילאי 60-80 עמדו על 0.8%, לעומת 2.2% בקבוצת החולים בגיל 80 ומעלה, שיעור נמוך יותר בהשוואה לזה עליו דווח בחולים לאחר PCI בשנות התשעים המאוחרות. ממצא זה מכוון לשיפור בתוצאות טיפולי PCI בעידן של השימוש הנרחב בתומכנים, ושימוש רב יותר במעכבי Glycoprotein IIb/IIIa.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפולי PCI אלקטיביים בקשישים הינם טיפולים בטוחים, עם שיעורי תמותה לטווח קצר, המתקבלים על הדעת, כאשר מבוצעים במוסדות מיומנים. אולם, קשישים לאחר PCI מצויים בסיכון משמעותי לתופעות לוואי.

Am J Cardiol 2006;98:1334-11339.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה