מינון גבוה של ויטמין D משפר צפיפות עצם בחולים הנוטלים נוגדי פרכוס (מתוך Neurology)

טיפול במינון גבוה של ויטמין D משפר משמעותית את צפיפות העצם במבוגרים ובילדים המקבלים טיפול ארוך טווח בנוגדי פרכוס- כך עולה מממצאיהם של שני מחקרים מקבילים, שפורסמו בגיליון דצמבר של Neurology.

גורמים רבים משפיעים על חילוף החומרים של ויטמין D, כגון מוצא, מין, מיקום גיאוגרפי, הרגלים תזונתיים, אורח חיים וסוג ומשך הטיפול האנטי-אפילפטי. לדברי החוקרים, מינונים גבוהים של ויטמין D הם יעילים בחולים בסיכון גבוה.

החוקרים השוו את ההשפעות של מינון נמוך (400 IU/day) ומינון גבוה של ויטמין D (2000 IU/day בילדים; 4000 IU/day במבוגרים) על צפיפות העצם ב-72 מבוגרים וב-78 ילדים ומתבגרים שמקבלים טיפול בנוגדי פרכוס.

34% מהמבוגרים היו בטווח הלוקה בחסר, ו-46% היו בטווח בלתי מספיק של רמות ויטמין D בסיסיות. כמו כן, 18% מהילדים היו בטווח הלוקה בחסר ו-44% בטווח בלתי מספיק.

צפיפות העצם במבוגרים הייתה נמוכה בהשוואה לצעירים בריאים, אך בילדים ומתבגרים לא נמצא הבדל משמעותי בהשוואה לקבוצת ביקורת.

לאחר טיפול, לא נותר אף מבוגר בקבוצת המינון הגבוה שהיה עדיין עם חסר של ויטמין D, ו-31% בלבד היו עם ויטמין D בלתי מספק. רק ל-  6% מקבוצת הילדים היה חסר בויטמין D, ו-44% היו עם רמות בלתי מספקות.

צפיפות העצם במבוגרים שהיו בקבוצת המינון הגבוה של ויטמין D עלתה משמעותית בעמוד השדרה המותני, בירך ובעצם הרדיוס. בקבוצת המינון הנמוך, לעומת זאת, צפיפות העצם לא השתנתה משמעותית.

צפיפות העצם עלתה גם במספר אתרים בילדים שטופלו בויטמין D בשני המינונים, ללא הבדלים בין קבוצות המינון.

למרות השיפור בקרב המבוגרים, צפיפות העצם בכל האזורים בשלד נותרו נמוכים ביחס למבוגרים צעירים ששימשו כביקורת, לאחר טיפול בויטמין D במשך שנה.

עבור מבוגרים עם רמת 25 הידרוקסי-ויטמין D מתחת ל- 25 ng/mL, מתן של 4000 IU/day ישיג את המטרה, בעוד שבחולים עם רמות ויטמין D גבוהות יותר, השימוש ב- 400-600 IU/day יהיה מספיק.

לסיכום, הנתונים הנוכחיים אינם מאפשרים מתן המלצות ספציפיות בילדים, על אף שמינימום של 800 IU/day הוא בטוח ועשוי להגן על העצם.

Neurology 2006;67:2005-2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    מתוצאות סקירה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Diabetes Complications עולה כי במחקרים תצפיתיים ניתוח בריאטרי הוביל לירידה גדולה יותר בסיכון להתפתחות או החמרת כף רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2, בהשוואה לטיפול תרופתי, אך לא זוהה קשר דומה במחקרים אקראיים ומבוקרים. ההתערבות הבריאטרית מלווה בשיפור נוירופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה