המדבקה הראשונה לטיפול באלצהיימר בטוחה, יעילה ונוחה לשימוש (מתוך הכנס השנתי ה-131 של ANA)

מממצאי מחקר IDEAL (Investigation of Transdermal Exelon in Alzheimer’s Disease), שהוצגו בכנס השנתי ה-131 של American Neurological Association (ANA), עולה כי המדבקה הטרנסדרמלית הראשונה לטיפול במחלת אלצהיימר, דומה ביעילותה לטיפול בתרופות פומיות, עם פרופיל תופעות לוואי הדומה לזה של טיפול פלסבו.

לדברי החוקרים, מדובר בניסיון המוצלח הראשון ליצירת מדבקה (patch), הכוללת מעכב Cholinesterase, ומספקת אלטרנטיבה חשובה לטיפול בחולי אלצהיימר.  המחקר השווה בין יעילות, בטיחות ונוחות טיפול חד-יומי במדבקת Rivastigmine, עם כדורי Rivastigmine שניתנו פעמיים ביום, ופלסבו.

במחקר נכללו 1195 משתתפים בגילאי 50-85 שנים, עם מחלת אלצהיימר, ככל הנראה, ותוצאות מבחן מיני-מנטל של 10-20, מ-21 מדינות שלקחו חלק במחקר הבינלאומי, שנמשך 6 חודשים.

המשתתפים חולקו לאחת מארבע קבוצות טיפול טיפול בכדורים במינון 12 מ”ג ליום, מדבקה בגודל 10 סמ”ר במינון של 9.5 מ”ג ליום, מדבקה בגודל 20 סמ”ר במינון 17.4 מ”ג ביום, או פלסבו.

המדדים העיקריים של המחקר התבססו על מדד Alzheimer’s Disease Assessment Scale, מדד לתפקוד קוגניטיבי, ומחקר Alzheimer’s Disease Cooperative Study Clinical Global Impression of Changes. מדדים משניים כלל הערכה של התסמינים, הן מבחינת הפעילויות היומיומיות, תוצאות מבחן מיני-מנטל, תפקוד התנהגותי, ביצועי, תפיסה מרחבית וקשב, מעקב ויזואלי ומהירות עיבוד מוטורי.

החוקרים עקבו אחר תופעות לוואי וסימנים חיוניים. החוקרים העריכו את ההיצמדות להוראות הטיפול מפי המטפלים בחולים, ובעזרת שאלון Alzheimer’s Disease Caregiver Preference Questionnarie העריכו את ההעדפות לטיפול במדבקה או בכדורים, מנקודת המבט של המטפלים.

לאחר 24 שבועות, נראה היה כי טיפול במדבקה בגודל 20 סמ”ר הביא לתוצאות הטובות ביותר, טיפול במדבקה בגודל 10 סמ”ר השיג תוצאות דומות לטיפול בכדורים, וכל שלושת טיפולי Rivastigmine היו עדיפים על טיפול פלסבו.

תופעות לוואי הקשורות בטיפול אורלי ב-Rivastigmine, כללו בעיקר בחילות והקאות. פרופיל תופעות הלוואי של מדבקה בגודל 20 סמ”ר, היה דומה לזה של הטיפול האורלי, אך חלה ירידה משמעותית בתופעות הלוואי בעקבות טיפול במדבקה בגודל 10 סמ”ר.

החוקרים טוענים כי המחקר הוכיח כי מדבקה בגודל 10 סמ”ר דומה ביעילותה לטיפול בכדורים במינון 12 מ”ג, ומלווה בירידה של פי 3 בתופעות הלוואי. בנוסף לירידה בשכיחות בחילות והקאות, המלוות לרוב בחוסר תאבון וירידה במשקל בחולי אלצהיימר, המדבקה מציעה לחולים ולמטפלים אלטרנטיבה נוחה לטיפול אורלי.

המחקר מצא כי למעלה מ-70% מהמטפלים העדיפו את המדבקה על פני טיפול תרופתי אורלי, בשל נוחות השימוש ולוח הזמנים של הטיפול. נראה כי לצורת טיפול זו יש 2 יתרונות עיקריים הפוטניציאל לצמצום תופעות הלוואי, ונוחות השימוש במדבקות בעיקר בחולים המתנגדים לטיפול תרופתי פומי.

תוצאות המחקר יוצגו בקרוב בפני ה-FDA, החוקרים מאמינים כי אם הכל יילך כמתוכנן, המדבקה תאושר לשימוש בשנת 2007, או בתחילת 2008.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה