מחקר חדש קובע כי יוגה משפרת את איכות החיים של נשים החולות בסרטן השד (באדיבות האגודה למלחמה בסרטן)

רקע

מחקר חדש שנערך במרכז הסרטן מ.ד. אנדרסון (Md Anderson ) שבטקסס, ארצות הברית קובע כי איכות חייהן של חולות סרטן השד אשר השתתפו בשיעורי יוגה במהלך תקופת הטיפול בהקרנות השתפרה וכן תופעות הלוואי אשר נגרמות כתוצאה מהטיפולים פחתו. במחקר נטלו חלק 61 נשים החולות בסרטן שד, אשר חולקו באופן אקראי לקבוצה שקיבלה שיעורי ואימוני יוגה ולקבוצת ביקורת שהייתה בהמתנה. הנשים שהיו בקבוצה הפעילה השתתפו בשיעורי יוגה פעמיים בשבוע לאורך כל תקופת ההקרנות. שיעורי היוגה כללו הרפיה, תרגילי נשימה, תרגילי יציבה, מדיטציה, דמיון מודרך ועוד.

כשבוע לאחר תום הטיפול בהקרנות מילאו הנשים שאלון שבחן אספקטים שונים של בריאותן ואיכות חייהן. עם סיכום ממצאי השאלון הסתמן כי הנשים שהשתתפו בשיעורי היוגה השי במחקר השיגו תוצאות משוקללות של איכות חיים גבוהות יותר מאשר קבוצת הבקרה.

עם זאת, לא היה הבדל בפרמטר של הדכאון והחרדה שנבדק במסגרת השאלון בין שתי הקבוצות.

המחקר אשר דווח בכנס החברה לאונקולוגיה פורסם היום באתר האינטרנט “לחיות עם הסרטן” של הארגון האמריקאי לאונקולוגיה, לרגל חודש המודעות לסרטן השד המצוין בישראל, ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן במקביל לחודש המודעות העולמי, במהלך כל חודש אוקטובר.

מירי זיו, מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן מסרה בתגובה כי: “תוצאות מחקר זה המתפרסמות בחודש אוקטובר, לרגל חודש המודעות לסרטן השד, מחזקות ידע ההולך ומצטבר בידי אנשי המדע בעשורים האחרונים, המוכיח כי לפעילות גופנית יש השלכה ישירה על ההחלמה מסרטן וכי היא תורמת באופן משמעותי לאיכות חיי החולים ולרווחתם. בנוסף, היא גם מפחיתה את העייפות, המהווה תופעת לוואי למחלת הסרטן בכלל ולטיפולי הקרנות בפרט. פעילות גופנית עשויה אף לשחרר ממתחים ולעורר את התיאבון, שהוא דבר חשוב לחולי סרטן. אנו ממליצים לנשים החולות בסרטן השד ולחולי הסרטן האחרים, לבצע פעילות גופנית ולהשתתף בסדנאות יוגה הנערכות במקומות רבים בכל רחבי הארץ ואף במרכז התמיכה “חזקים ביחד”, בבית האגודה למלחמה בסרטן בית מטי, גבעתיים.”

סרטן השד ישראל 2006

סרטן השד הינה המחלה הממארת השכיחה ביותר בישראל ובעולם המערבי בכלל. על פי נתוני האגודה למלחמה בסרטן, כ- 4,000 נשים, מאובחנות מדי שנה כחולות בסרטן השד וכ –  900 מתות מהמחלה. אחת מכל שמונה נשים בישראל, עלולה לחלות בסרטן השד וככל שהמחלה מאובחנת בשלבים המוקדמים עולים סיכויי הריפוי לכ 90%. מנתוני האגודה למלחמה בסרטן, מסתמן כי מספר הנשים אשר מחלימות מסרטן השד עולה בהתמדה בזכות הגילוי המוקדם ובזכות שיפור דרכי הטיפול והגברת המודעות הנרחבת בארץ.

אוקטובר 2006 חודש המודעות לסרטן השד

כחלק מהגברת המודעות למחלה, מצוין בישראל ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן מדי שנה בחודש אוקטובר, “חודש המודעות לסרטן השד” במקביל לשאר מדינות העולם. בחודש זה עורכת האגודה למלחמה בסרטן סידרת אירועים להגברת המודעות לנושא ומקיימת מספר שיתופי פעולה עם גופים וחברות בישראל. במסגרת זו התקיים יום עיון לצעירות שחלו בסרטן השד ויתקיימו גם בין השאר, יום עיון לנשים שהתמודדו עם סרטן השד שנקרא “לחגוג את החיים” ב 30 באוקטובר ויום עיון מיוחד לנשים הנמצאות בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד וסרטן השחלות. גם השנה הצטרפה האגודה למלחמה בסרטן ליוזמת חברת אסתי לאודר להארת מגדל עזריאלי באור ורוד, האירוע, התקיים בגג מגדל עזריאלי בקומה 3, בהשתתפות יו”ר הכנסת דליה איציק ובהשתתפות הזמרת שרון חזיז, המחלימה מסרטן השד. כמו כן, יוצאת בסרטן במסע הסברה נרחב היקף המתמקד בחשיבות הגילוי המוקדם ודרכי הטיפול בסרטן השד.

v      בשאר ימות השנה פועלת האגודה למלחמה בסרטן במגוון יוזמות, כך למשל יזמה האגודה למלחמה בסרטן את התוכנית הלאומית לגילוי מוקדם של סרטן השד, באמצעות ממוגרפיה המופעלת כיום בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות וקופות החולים.

v      האגודה רכשה ניידת ממוגרפיה לצמצם פערים בהיענות לבדיקה שבכוחה להציל חיים, גם בקרב נשים המתגוררות בעיירות פיתוח, עולות חדשות, נשים בכפרים הערביים ועוד. האגודה מפיקה מסעות הסברה לקידום המודעות לסרטן השד, דואגת לשיפור דרכי הטיפול והשיקום של החולות בסרטן השד, למימון הקמת מרכזים לבריאות השד ועשרות תקנים של אחיות ועובדות סוציאליות לתיאום הטיפול בסרטן השד.

v      כמו כן האגודה תומכת ומקדמת את המחקר בנושא סרטן השד. האגודה הקימה את “יד להחלמה” ארגון של נשים שהחלימו מהמחלה המושיטות יד תומכת לנשים שזה עתה חלו ומוכיחות שגם במאבק הזה אפשר לנצח.

הערת המערכת: רק לפני כחודש דיווחנו על מחקר נוסף אשר מצא כי פעילות גופנית, בעיקר בקרב נשים חולות סרטן שד הסובלות גם מהשמנת יתר, משפר את הפרוגנוזה. לעיון בדיווח 

כמו כן, לפני כשנה סקרנו מחקר חשוב מה-JAMA אשר בחן את הקשר בין פעילות גופנית לתוצאות הטיפול בנשים חולות סרטן שד. לעיון בסקירה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה