ה-CDC מדווח במהדורת ספטמבר של Morbidity and Mortality Weekly Report על תוכנית ניסיונית החושפת יתרונות פוטנציאליים של חלוקה של פירות וירקות ללא תשלום לתלמידי תיכון.
חלוקה של פירות וירקות ללא תשלום לתלמידי תיכון יכולה להיות מרכיב יעיל בשיפור ההתנהגויות התזונתיות שלהם, כך עולה מתוצאות של תוכנית ניסיונית בכיתות 5, 8 ו-10 ב-25 בתי ספר במיסיסיפי.
התוכנית תוכננה להעלות את הגישה, את ההעדפה ואת הצריכה של פירות וירקות, דבר הקשור לירידה בסיכון למחלות כרוניות רבות.
התוצאות הראו, שלמרות שהתמריץ העלה את מגוון הפירות, שאי פעם נוסו על ידי תלמידי כיתה 5 (p=0.05), על ידי תלמידי כיתה 8 (p<0.01) ועל ידי תלמידי כיתה 10 (p<0.01), הוא היה יעיל יותר בקרב תלמידי כיתות 8 ו-10 בהשוואה לכיתה 5.
למרות שהתוכנית העלתה את רמת ההעדפה לפירות בקרב תלמידי כיתות 8 ו-10 (p=0.01, p<0.01 בהתאמה) וקידמה גישות חיוביות יותר כלפי אכילת פירות בקרב תלמידי כיתה 8 (p<0.01), תלמידי כיתה 5 דיווחו על ירידה בנכונות לנסות פירות חדשים (p=0.01) וירקות (p=0.03) ועל ירידה באמונה, שהם יכולים לאכול יותר ירקות (p=0.04).
לדברי CDC, הממצאים בקרב תלמידי כיתה 5 עקביים עם תוצאות של מחקר בנוגע להעדפות של מזונות לאורך החיים, דבר המצביע על כך, שילדים צעירים נוטים להעדיף מזונות מתוקים יותר העשירים באנרגיה וכי העדפות אלה מתחילות להשתנות בגיל ההתבגרות.
בנוסף, ממצאי מחקר זה מתאימים לממצאי מחקר, שהראה שילדים קטנים לא אוהבים עליה בכמות הירקות, כשהם טועמים סוגי מזונות חדשים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!