גורמים שונים בדיאטה משפיעים על הסיכון להיפרפלזיה שפירה של הערמונית (Urology)

לפי מחקר חדש, גורמים שונים בדיאטה יכולים להשפיע על הסיכון להיפרפלזיה שפירה של בלוטת הערמונית (BPH). דגנים ובשרים מסויימים יכולים להגביר את הסיכון ל- BPH, כמו גם חוסר בירקות ובפירות מסויימים.

לפי החוקרים, מחקרים קודמים קשרו בין צריכה מרובה של מוצרי חלב ובין סיכון מוגבר ל- BPH ומצאו כי לפירות יש השפעה מגנה.

במחקר השתתפו 1,369 מטופלים שעברו ניתוח לטיפול ב- BPH ו- 1,451 משתתפי בקרה, כולם מתחת לגיל 75 שנים. החוקרים העריכו את הדיאטה של הנבדקים בשנתיים האחרונות, בעזרת שאלון שכלל 78 סוגים שונים של מאכלים ומשקאות.

החוקרים מצאו סיכון מוגבר מובהק ל- BPH, בצריכה מרובה של מספר מאכלים: דגנים (OR 1.55 לרבעון עליון של צריכה מול רבעון תחתון של צריכה), לחם (OR 1.69), ביצים (OR 1.43) ועוף (OR 1.39). סיכון מופחת ל- BPH, נמצא בצריכה מרובה של מרק (OR 0.74), קטניות (OR 0.74), ירקות מבושלים (OR 0.66) ופירות הדר (OR 0.82). צריכה של מוצרי חלב, לא השפיעה על הסיכון ל- BPH.

לפי החוקרים, ממצאי המחקר מראים כי לדיאטה יש השפעה על הסיכון להתפתחות של BPH. דיאטה עשירה בדגנים ובסוגי בשר מסויימים וענייה בירקות ובקיטניות, עלולה להגביר סיכון זה.

Urology. 2006;67:73-79

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה