לפי מחקר חדש, גורמים שונים בדיאטה יכולים להשפיע על הסיכון להיפרפלזיה שפירה של בלוטת הערמונית (BPH). דגנים ובשרים מסויימים יכולים להגביר את הסיכון ל- BPH, כמו גם חוסר בירקות ובפירות מסויימים.
לפי החוקרים, מחקרים קודמים קשרו בין צריכה מרובה של מוצרי חלב ובין סיכון מוגבר ל- BPH ומצאו כי לפירות יש השפעה מגנה.
במחקר השתתפו 1,369 מטופלים שעברו ניתוח לטיפול ב- BPH ו- 1,451 משתתפי בקרה, כולם מתחת לגיל 75 שנים. החוקרים העריכו את הדיאטה של הנבדקים בשנתיים האחרונות, בעזרת שאלון שכלל 78 סוגים שונים של מאכלים ומשקאות.
החוקרים מצאו סיכון מוגבר מובהק ל- BPH, בצריכה מרובה של מספר מאכלים: דגנים (OR 1.55 לרבעון עליון של צריכה מול רבעון תחתון של צריכה), לחם (OR 1.69), ביצים (OR 1.43) ועוף (OR 1.39). סיכון מופחת ל- BPH, נמצא בצריכה מרובה של מרק (OR 0.74), קטניות (OR 0.74), ירקות מבושלים (OR 0.66) ופירות הדר (OR 0.82). צריכה של מוצרי חלב, לא השפיעה על הסיכון ל- BPH.
לפי החוקרים, ממצאי המחקר מראים כי לדיאטה יש השפעה על הסיכון להתפתחות של BPH. דיאטה עשירה בדגנים ובסוגי בשר מסויימים וענייה בירקות ובקיטניות, עלולה להגביר סיכון זה.
Urology. 2006;67:73-79
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!