בקשישים, אנטיפסיכוטים קונבנציונלים עלולים להיות קשורים לעלייה בתמותה (N Engl J Med)

אנטיפסיכוטים קונבנציונלים הם בסבירות לפחות כמו תרופות אטיפיות להעלות סיכון למוות בקרב קשישים, והם אינם צריכים להחליף תרופות אטיפיות שהופסקו בתגובה לאזהרת ה-FDA, על פי תוצאות מחקר רטרוספקטיבי שפורסם בגיליון דצמבר של The New England Journal of Medicine.

לאחרונה, פרסם ה-FDA הצהרה כי אנטיפסיכוטים אטיפים מעלים תמותה בקרב קשישים. עם זאת, האזהרה לא התייחסה לאנטיפסיכוטים קנבנציונלים; הסיכון לתמותה עם תרופות ישנות אלו לא ידוע.

מחקר זה כלל 22,890 חולים מגיל 65 ומעלה וקיבלו אנטיפסיכוטים אטיפים או קונבנציונלים בין 1994 ו-2003. החוקרים השתמשו באנליזה אחוזי תמותה בכדי להשוות את הסיכון לתמותה בתוך 180 יום, פחות מ-40 יום, 40-79 יום ו-80-180 יום לאחר התחלת הטיפול.

אנטיפסיכוטיות קונבנציונליות היו קשורות לעלייה משמעותית בסיכון המותאם לתמותה לעומת התרופות האטיפיות. עלייה זו בסיכון לתמותה היתה בכל תת הקבוצות שהוגדרו באמצעות נוכחות או העדר דמנציה או מגורים בבית אבות.

העלייה הגדולה ביותר בסיכון התרחשה לאחר התחלת טיפול במינונים גבוהים עם התרופות הקונבנציונליות. עלייה בסיכון לתרופות קונבנציונליות לעומת אטיפיות נצפתה באנליזה.

אם יאושרו, תוצאות אלו מציעות כי אנטיפסיכוטים קונבנציונלים הם בסבירות לפחות כמו של האטיפים לעלייה בסיכון לתמותה בקרב קשישים ואין להשתמש בתרופות הקונבנציונליות כתחליף לאטיפיות. בכדי למקם את גודל הסיכון, רק סרטן, אי ספיקת לב גדשתית, ו-HIV הראו סיכון גבוה יותר באנליזה.

מיגבלות מחקר כללו הערכה בחוסר של תמותה בשל שימוש בתרופות קונבנציונליות, ביסוס מחקר על מידע לא ניסויי, העדר מידע על מנגנון אפשרי דרכו תרופות אלו מעלות תמותה לטווח קצר, והעדר נתונים על הסיבות לתמותה.

מעבר לדאגות אלו, המידע לא מספק הנחיות ביחס לטיפולים פרמקולוגים או לא פרמקולוגים חלופיים. יתרונות וסיכונים של טיפולים בקשישים הוסקו ממחקרים שכללו אוכלוסיות צעירות. נתונים אלו יכולים להטעות, בהתחשב בצרכים המיוחדים והרגישים של הקשישים.

במאמר מערכת ציינו החוקרים כי היעילות היחסית והבטיחות לטווח ארוך, כולל יעילות ותמותה של תרופות רבות, אינם ידועים לחלוטין. מחקרים אקראיים יספקו את המידע המהימן ביותר; עם זאת, יש מעט מאוד תמריצים לערוך מחקרים כאלו. מחקרים לא אקראיים יכולים לספק מידע חשוב, אך עם זאת, מחקרי תצפית של תמותה כללית רגישים להטיות שונות ולכן יש לערוך אותם ברגישות גבוהה.

לידיעה במדסקייפ

N Engl J Med. 2005;353:2335-2341

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה