צריכת דגים וירידה קוגנטיבית עם הגיל (Arch Neurol)

צריכה תזונתית של חומצות שומן אומגה 3 נקשרה לסיכון נמוך לאלצהיימר ושבץ. מטרת המחקר היתה לבדוק האם צריכת חומצות אומגה 3 מגנה מפני ירידה קוגנטיבית עם הגיל.

המחקר הפרוספקטיבי כלל מבוגרים מעל גיל 65. נבדקו שינויים במדד קוגנטיבי גלובלי. המבדקים בוצעו 3 פעמים במשך 6 שנות מעב.

מדדים קוגנטיבים ירדו בממוצע בקצב של 0.04 יחידות סטנדרטיות לשנה. צריכת דגים היתה קשורה לקצב נמוך יותר של ירידה קוגנטיבית במודלים המותאמים לגיל, מין, גזע, השכלה, פעילות גופנית, צריכת אלכוהול וצריכה קלורית. בהשוואה לירידה של 0.100 SU/y בקרב אלו שצרכו דגים פחות מפעם בשבוע, הקצב היה איטי ב-10% (כ-0.090 SU/y) בקרב אלו שצרכו דגים פעם בשבוע ואיטי ב-13% בקרב אלו שצרכו דגים פעמיים בשבוע. הקשר לצריכת הדגים לא היה בשל מצב קרדיווסקולרי או צריכת ירקות ופירות אך שונה לאחר התאמה לצריכת שומנים רוויים, רב בלתי רוויים ושומני טרנס. היתה הוכחה מועטה כי חומצות שומן רב בלתי רוויות היו קשורות לשינוי קוגנטיבי.

החוקרים סיכמו כי צריכת דגים עשויה להיות קשורה לירידה קוגנטיבית איטית יותר עם הגיל. יש צורך במחקרים נוספים שיקבעו האם צריכת שומן היא מרכיב תזונתי רלוונטי.

לתקציר הידיעה

Arch Neurol. 2005;62

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה