זיהום salmonellosis מעלה את הסבירות לחלות ב-IBS וללקות בקשיי עיכול (Gastroenterology)

חוקרים מדווחים כי שכיחות החולים הלוקים בתסמונת המעי הרגיז (IBS) ובקשיי עיכול (dyspepsia) עולה במהלך השנה שלאחר התפרצות מקרים של דלקת קיבה ומעי הנגרמים בשל Salmonella enteritidis.

ביוני 2002, השפיעה התפרצות של זיהום salmonellosis על כ-1200 תושבים ברחבי ספרד, שמקורה נמצא במלאי עוגות קרם ממאפיה מסוימת. החוקרים בחנו פרוספקטיבית את הופעת מקרי קשיי העיכול וה-IBS במהלך מעקב אחר החולים ואחר נבדקי ביקורת שלא לקו בזיהום.

בתחילת המחקר נענו לסקרים 467 חולים שלקו בדלקת אקוטית של הקיבה והמעי ו-561 נבדקי ביקורת. הנבדקים התבקשו למלא שאלונים בעת הכניסה למחקר וכעבור 3, 6, ו-12 חודשים. השאלונים הכילו שאלות בנוגע לסימפטומים שהופיעו במהלך 3 החודשים האחרונים.

שכיחות הסימפטומים לפני התפרצות הזיהום היתה דומה בשתי הקבוצות: קשיי עיכול ב-2.5% מהחולים וב-3.8% מנבדקי הביקורת, ו-IBS דווח ב-2.9% מהחולים ו-2.3% מנבדקי הביקורת. במהלך המעקב, עלתה שכיחות כל אחד משני המצבים הרפואיים בכל אחת מנקודות ההשוואה בשיעור של יותר מפי 3 בקבוצת החולים. כעבור 12 חודשים עמדה שכיחות הסובלים מקשיי עיכול על ערך של 13.4% בקרב החולים ושל 2.6% בקרב נבדקי הביקורת (ערך RR של 5.2), ושכיחות הסובלים מ-IBS עמדה על 10.0% בקרב החולים, לעומת 0.7% בקרב נבדקי הביקורת.

בקרב החולים שבהם התפתחו קשיי עיכול נמצאו עליה בסבירות להקאות במהלך תקופת המחלה (p = 0.003) ועליה במשך הזמן בו סבלו מכאב בטן (p = 0.001). מתן אנטיביוטיקה ל-8% מהחולים שלקו בדלקת אקוטית של הקיבה והמעי לא נקשר באופן מובהק סטטיסטית לסיכון ללקות בקשיי עיכול או ב-IBS.

לידיעה במדסקייפ

Gastroenterology 2005;129:98-104.

<!–


–>

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה