מעקף קיבה יעיל ובטוח בקשישים שמנים באופן מורבידי

ניתוח מעקף קיבה בטוח ופותר או משפר משמעותית מצבים קומורבידים של קשישים עם השמנה מורבידית, על פי תוצאות מחקר רטרוספקטיבי שהוצג בכנס השנתי לקיצור קיבה באורלנדו, פלורידה.

חולים באוכלוסיה זו מראים רמה גבוהה במיוחד של היענות לאחר ניתוח.

תוחלת חיים בגיל 65 עולה, וניתוחים קרדיאלים, נוירולוגים, וטיפולים אגרסיבים אחרים הוצעו לקשישים לשיפור איכות החיים ואורכם, מדוע לא ניתוח להורדת משקל?

ד”ר כהן מסאן פאולו, ברזיל, אומר כי קשישים שמנים מורבידית המעוניינים לעבור ניתוח עושים זאת בשל מצבים קומורבידים מסכני חים ולא מסיבות קוסמטיות.

קשישים בוגרים יותר ולכן מבינים את הניתוח ורצינים לגבי שיפור איכות ואורך חייהם ולכן מתאימים במיוחד לטיפול.

במחקר זה העריכו החוקרים את ההשפעות של מעקף קיבה לפרוסקופי ב-108 חולים בגיל 60 ומעלה (גיל ממוצע 66 שנה; טווח, 60-76; שני שליש נשים) עם BMI של 44 kg/m2 (טווח 38-55). תחלואות לאחר ניתוח כללו ארתופתיה (n = 76), יתר לחץ דם (n = 73), סוכרת (n = 66), קרדיופתיה (n = 54), הפרעות בשומנים (n = 35), צרבת (GERD; n = 19) ודום נשימה בשינה (n = 12).

לא היו סיבוכים בזמן הניתוח ומשך שהייה ממוצע בבית חולים היה 36 שעות; לא התפתחו דליפות לאחר הניתוח. אם עושים הכנה טובה לפני הניתוח ביחס לתחלואות השונות, הסיכונים הניתוחיים זהים לאלו שבמטופלים צעירים.

היענות לאחר הניתוח היתה גבוהה במיוחד; 92.6% מהחולים המשיכו מעקב למשך 48 חודשים בהשוואה ל-68.8% בחולים צעירים יותר. בנוסף, 81% מהקשישים המשיכו להתאמן כרגיל.

ירידה נוספת במשקל היתה 71% לאחר 12 חודשים, 69% לאחר 24 חודשים, ו-67% לאחר 48 חודשים, ביחס להתחלה. קשישים מאבדים בערך 10% פחות במשקל לעומת צעירים לאחר ניתוח מעקף קיבה, אך מראים יותר יתרונות באיכות חיים ע”י ריפוי או שיפור משמעותי בקומורבידיות.

לאחר 48 חודשים, 63%, 77% ו-94% מהחולים פתרו את בעית יתר לחץ דם, סוכרת והפרעות בשומנים, בהתאמה. בנוסף, 32% מחולי יתר לחץ דם שלטו במחלה בצורה טובה יותר, 9% מחולי הסוכרת נזקקו לפחות תרופות, ו-100% מהחולים הקרדיולוגים הראו שיפור משמעותי במחלה. GRED ודום נשימה בשינה רופאו בכל החולים.

קשישים עם השמנה מורבידית אינם מחפשים להיראות טוב בבגד ים, הם רוצים להפסיק לקחת 10 תרופות ליום. הם רציניים ועוקבים אחר ההוראות ודבקים בטיפול, ואין ספק כי ניתוח מעקף קיבה משפר בצורה משמעותית את איכות חייהם.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה