על-פי תוצאותיו של מחקר פרוספקטיבי שפורסם לאחרונה, צריכה מוגברת של מוצרי חלב, במיוחד מוצרים מחלב דל שומן, עשויה להקטין את הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2 בקרב גברים.
במחקר השתתפו 41,254 גברים ללא היסטוירה של סוכרת, של מחלה קרדיווסקולרית או של סרטן בתחילת המחקר, שנתונים אודותיהם הופקו מתוך מאגר המידע של מחקר ה-Health Professionals Follow-up.
תוצאות המחקר מעידות כי:
במהלך 12 שנות המעקב, תועדו 1243 מקרים של הופעת סוכרת מסוג 2.
לאחר התאמת הממצאים לנתונים כגון ערך BMI, רמת הפעילות הגופנית וגורמים תזונתיים, עמד הסיכון היחסי לחלות בסוכרת מסוג 2 בקרב גברים שנמצאו ברבעון העליון מבחינת צריכת מוצרי החלב על ערך של 0.77 (95%CI 0.62-0.95; ערך P=0.003 עבור המגמה), בהשוואה לגברים שנמצאו ברבעון התחתון.
על עליה של מנה ליום בצריכת מוצרי החלב הכוללת נקשרה להפחתה בשיעור של 9% בסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2 (ערך RR מרובה משתנים של 0.91; 95%CI 0.85-0.97).
ערכי הסיכון היחסי המתאימים עמדו על ערך של 0.88 (95%CI 0.81-0.94) עבור צריכת מוצרים מחלב דל שומן ועל ערך של 0.99 (95%CI 0.91-1.07) עבור צריכת מוצרים מחלב עתיר שומן. הקשר לא השתנה באופן מובהק סטטיסטית בהתאם לערך ה-BMI (ערך נמוך מ-25kg/m2 לעומת ערך של 25kg/m2; ערך P=0.57 עבור האינטרצקיה).
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!