התערבות במתן תדריך מסייעת בטיפול בצריכת אלכוהול מזיקה (Lancet)

תוצאותיו של מחקר אקראי מעידות כי התערבות הכוללת מתן תדריך עשויה להפחית את השימוש באלכוהול בקרב חולים המגיעים ליחידה לרפואת חירום עם היסטוריה של שימוש מזיק באלכוהול.

החוקר הראשי, ד”ר Crawford, מסביר כי הפניה למתן תדריך לצורך טיפול בצריכת אלכוהול מזיקה ביחידה לרפואת חירום נמצאה קשורה לירידה בצריכת האלכוהול ובהופעה חוזרת ביחידה לרפואת החירום. הוא מוסיף כי זיהוי החולים המשתמשים באלכוהול באופן מזיק מספק אפשרות לסייע לחולים לפתח מודעות להשלכות השתיה שלהם ולעודד אותם לשמור על בריאותם.

במחקר חד-סמיות זה חולקו באקראי 599 חולים שהגיעו ליחידה לרפואת החירום בשל צריכת אלכוהול מזיקה לקבלת עלון מידע או לקבלת עלון מידע בנוסף לפגישה עם עובד בריאות העוסק בבעית אלכוהול. התוצאות נבדקו כעבור 6 חודשים וכעבור 12 חודשים באמצעות ראיון עם החולה וסקירת הרישומים בבית החולים.

כעבור 6 חודשים עמדה צריכת האלכוהול הממוצעת בשבוע על ערך של 59.7 נקודות בקבוצת ההתערבות בהשוואה לערך של 83.1 נקודות בקבוצת הביקורת (P =. 02). כעבור 12 חודשים עמדה צריכת האלכוהול הממוצעת בשבוע על ערכים של 57.2 ושל 70.8, בהתאמה (P = .09). בחולים בקבוצת ההתערבות נמצאה ירישה בשיעור של 0.5 ביקורים בממוצע ביחידה לרפואת החירום במהלך 12 חודשי המעקב (1.2 לעומת 1.7; P = .046). לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בנוגע לבריאות הנפשית או לאיכות החיים של החולים.

החוקרים כותבים כי זיהוי של מקרי צריכת אלכוהול מזיקה ביחידה לרפואת החירום והפניתם למתן התערבות טיפולית הינה אפשרית, קשורה בהפחתת צריכת האלכוהול במהלך 6 החודשים הבאים, ומפחיתה את ההופעה החוזרת ביחידה. הם מסבירים כי הפחתת צריכת האלכוהול בטווח הקצר, הקשורה בהפניה למתן התערבות בתדריך בנוגע לצריכת אלכוהול מזיקה, מועילה לחולים ומפחיתה את הדרישה למתן שירותים ביחידה לרפואת חירום.

החוקרים מציינים כי הפחתה ממוצעת של 0.5 ביקורים ביחידה לרפואת חירום לאדם שנמדדה בקבוצת ההתערבות מעידה כי צריך יהי לבדוק 9 אנשים ולהפנות שני אנשים לתדריך בכדי להמנע מביקור אחד ביחידה לרפואת חירום במהלך 12 החודשים הבאים.

מגבלות המחקר כוללות השוואת שתי התערבויות פעילות, דבר העלול לגרור הערכה בחסר של התערבות מתן התדריך על-ידי העובד; מידע מוגבל בתחילת הניסוי המפריע במדידת השינויים במדדי התוצאות; וקשיים בביצוע המעקב.

במאמר מערכת מצורף מצוין כי למרות המגבלות המתודולוגיות של המחקר, הממצאים תומכים ביעילות ההפניה הניתנת נקודתית בחולים המגיעים ליחידה לרפואת חירום בשל בעיה הקשורה בצריכת אלכוהול.

עוד נכתב כי הממצאים מדגישים את ערכו של מפגש עם מטפל ומראים שהביקור ביחידה לרפואת חירום עשוי לשמש להתחלת מתן הטיפול בבעית צריכת אלכוהול וכי על הרופאים להבין שעצם ההפניה עשוי ליצור בחולה מוטיבציה לבחון מחדש את התנהגות השתיה שלו.

Lancet. Published online Sept. 28, 2004.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 שטופלו ב- Semaglutideתועדו סיכויים נמוכים יותר לקבלת טיפול רפואי בשל תלות בטבק, בהשוואה לתרופות אחרות המשמשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.  ממצאי המחקר מציעים כי טיפול ב- Semaglutide עשוי לסייע במאמצים להפסקת עישון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • תוצאות מבטיחות למשלב Naltrexone עם Bupropion לטיפול בהפרעת שימוש במתאפטמינים (Addiction)

    תוצאות מבטיחות למשלב Naltrexone עם Bupropion לטיפול בהפרעת שימוש במתאפטמינים (Addiction)

    מתן זריקה בשחרור ממושך של Naltrexone בשילוב עם טיפול פומי ב-Bupropion בשחרור ממושך (משלב NTX + BUPN) הדגים תוצאות מבטיחות בטיפול במקרים של הפרעת שימוש במתאפטמינים בדרגה בינונית או חמורה עם ירידה משמעותית בשימוש בתכשירים אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Addiction. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השימוש במתאפטמינים עלה ברחבי העולם, […]

  • הערכת הסיכון להישנות אירוע מוחי איסכמי לאחר שבץ מינורי (J Am Hear Assoc)

    הערכת הסיכון להישנות אירוע מוחי איסכמי לאחר שבץ מינורי (J Am Hear Assoc)

    הסיכון להישנות אירוע מוחי לאחר אירוע מוחי איסכמי מינורי הולך ופוחת עם הזמן, אם כי נותר מוגבר באופן בעל חשיבות קלינית לאורך זמן, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הסיכון להישנות לאחר אירוע מוחי איסכמי מינורי לרוב מדווח עם התקף איסכמי חולף. אין […]

  • גורמי סיכון לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב ותמותה מכל-סיבה בחולים עם אי-ספיקת לב חדה (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב ותמותה מכל-סיבה בחולים עם אי-ספיקת לב חדה (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי מדד הכולל ארבעה משתנים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב ותמותה מכל-סיבה בתוך 90 ימים בחולים עם אי-ספיקת לב חדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הערכת סיכון לפני שחרור מאשפוז של חולים עם אי-ספיקת לב חדה עשויה לסייע בהתאמת טיפול […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה