דיאטה עשירה בפרות ופלבונואידים עשויה למנוע שיעול פרודוקטיבי כרוני (Am J Respir Crit Care Med)

דיאטה עשירה בסיבים ממקור פרות ומוצרי סויה עשויה להפחית את שכיחות תסמינים נשימתיים, כדוגמת שיעול פרודוקטיבי, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה פרוספקטיבי שמתפרסם בגיליון אוגוסט של ה-American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

בעזרת שאלונים, החוקרים עקבו אחר הרגלי התזונה של קרוב ל-50,000 גברים ונשים בגילאי 45 עד 74 מה- Singapore Chinese Health Study. במהלך תקופת מעקב ממוצעת של 5  שנים, זוהו 571 מקרים חדשים של שיעול וליחה. היחס הצולב (Odds ratios) נקבע על-ידי השוואת הרבעון העליון והתחתון לאחר תיקון לפי גיל, מין, צריכת האנרגיה הכללית ועישון.

ניתוח סטטיסטי הראה שצריכה יומית של פוליסכרידים לא-עמילניים (nonstarch polysaccharides) נמצא ביחס הפוך לשכיחות שיעול פרודוקטיבי כרוני (odds ratio 0.61), הבדל מובהק סטטיסטית בין הרבעון העליון לתחתון. המקורות העיקריים לפוליסכרידים אלו כללו פרות (34%), מוצרי דגנים (24.6%) וירקות (22.2%), מתוכם רק צריכת פרות נמצאה בעל קשר מובהק לירידה בשכיחות התופעה. מבין הפרות השונים, תפוחים, אגסים וענבים נמצאו בעלי השפעה תלויית-מינון החזקה ביותר. קשר הפוך נמצא גם בין צריכת איזופלבון (isoflavone) ממקור סויה ושיעול פרודוקטיבי כרוני.

החוקרים מציינים כי ממצאי מחקרם מצביעים על פלבונואידים (flavonoids) כבעלי תפקיד חשוב בהגנה על הריאות, יתכן שבזכות מאפייניהם נוגדי-החימצון ונוגדי-הדלקת. מניעת עישון היא השיטה החשובה ביותר למניעת תסמינים נשימתיים כרוניים ומחלת ריאות חסימתית, אך דיאטה עשירה בסיבים ופלבונואידים, כדוגמת פרות ומוצרי סויה, עשויה להוות תרומה חשובה במניעה ראשונית של תסמינים נשימתיים במעשנים ולא-מעשנים.

Am J Respir Crit Care Med. 2004;170:279-287

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה