הפחתת הסיכון למוות משבץ בעקבות העשרת מזונות בחומצה פולית

לאחר שה-FDA האמריקאי דרש שמוצרי דגנים יועשרו בחומצה פולית (folic acid) ב-1996, שיעור מקרי התמותה משבץ ירד פי 3, מדווחים חוקרים בכנס של ה- American Heart Association שנערך השבוע בסן-פרנסיסקו.

העשרת מזונות בחומצה פולית נועדה להפחית את שכיחותם של מומים מולדים בצינור העצבי. החוקרים שיערו שצריכה תזונתית מוגברת של פולאט תפחית את ריכוז ה- homocysteine בדם, שבריכוז גבוה מהווה גורם סיכון למחלות קרדיו-וסקולריות ושבץ. לפיכך, הם השוו את שיעורי התמותה השנתיים משבץ ומחלות קרדיו-וסקוריות במטופלים מעל גיל 40 בין השנים 1994 ל- 1996 ו-1998 ל-2000.

בממוצע, שיעור התמותה משבץ היה נמוך ב- 10% עד 15% בתקופת המחקר המאוחרת בכל קבוצות הגיל וההשתייכות האתנית. במשך תקופת המחקר המוקדמת, לפני ההעשרה בחומצה פולית, שיעור התמותה משבץ ירד בכ- 1%, בהשוואה ל- 4.5% לשנה לאחר 1997.

הירידה המואצת בשיעור התמותה משבץ נשמרה למרות מגמה של החמרה בשכיחות עישון, יתר לחץ דם, סוכרת ורמות כולסטרול בדם. שיעור התמותה ממחלות קרדיו-וסקולריות פחת אף הוא במספר תת-קבוצות, אך לא נמצאה השפעה משמעותית באוכלוסיה הכללית.

החוקרים מסכמים שסוג כזה של התערבות משפיע על האוכלוסיה בכללה ללא הבדלים, אתניים, חברתיים או כלכליים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה