טיפול מוקדם עשוי למנוע התקדמות לפסיכוזה בחולים בסיכון (Arch Gen Psychiatry)

עפ”י מחקר חדש טיפול מוקדם בחולים הסובלים מסימפטומים ראשוניים, שעדין אינם עונים לקריטריונים של פסיכוזה, עשוי למנוע התקדמות להתקף הפסיכוטי הראשון.

במחקר השתתפו 59 חולים שנמצאו בסיכון גבוה במיוחד לסבול מפסיכוזה. החולים חולקו לשתי קבוצות, כשהראשונה קיבלה טיפול עפ”י הצורך ואילו הטיפול בקבוצה השניה היה טיפול ספציפי מניעתי באמצעות risperidone במינון ממוצע של 1.3 מ”ג ליום משולב בטיפול קוגניטיבי. ההתערבות נמשכה 6 חודשים.

10 מתוך 28 החולים מהקבוצה שקיבלה טיפול לפי הצורך סבלו מארוע פסיכוטי לעומת 3 מתוך 31 החולים שקיבלו את הטיפול המונע (מובהק סטטיסטית). בתום ששת חודשי הטיפול כל החולים קיבלו טיפול על פי הצורך ל-6 חודשים נוספים במהלכם לא היה עוד הבדל בין הקבוצות.

החוקרים ציינו שהמחקר בדק רק חולים צעירים שנמצאו בסיכון גבוה במיוחד ואשר פנו לטיפול ולכן הם עדיין לא המליצו לתת טיפול אנטיפסיכוטי בצורה נרחבת לכל מי שבסיכון מוגבר. הם הוסיפו שעדיין יש לבדוק את היעילות של טיפולים פרמקולוגים נוספים כמו ליתיום בחולים אלו.

החוקרים הציגו מחקר נוסף בו השתתפו 80 חולים שסבלו מהתקף פסיכוטי ראשון ועדיין לא טופלו או היו רק בתחילת הטיפול. החוקרים מצאו שהוספת eicosapentaenoic acid (EPA) במינון 2 גרם לטיפול האנטיפסיכוטי המקובל יכולה להפחית את מינון התרופות האנטיפסיכוטיות ולהאיץ את התגובה לטיפול, אך לא הביאה לשיפור משמעותי מעבר לאפקט של הטיפול האנטיפסיכוטי מהדור החדש.

” המסקנה החשובה שעולה מהממצאים היא ש-EPA אינו מהווה תחליף לטיפול הקיים לפסיכוזה בשלב המוקדם” סיכמו החוקרים.

Arch Gen Psychiatry.2002;59:921-928

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה