הטיפול השמרני מתאים במקרים של בליעת מטבע (Pediatr Radiol)

על-פי תוצאות מחקר רטרוספקטיבי שפורסם לאחרונה, נמצא הטיפול השמרני מתאים במקרים של בליעת מטבע אצל ילדים.

החוקרים כותבים כי סיבוכים במקרים של בליעת מטבע הינם נדירים, אך כוללים היווצרות הפרעה במעבר, בשאיפה, וחסימה בדרכי האוויר, נזק לשכבת המוקוזה, ושחיקה של הושט או היווצרות פיסטולה בקנה הנשימה או בושט. הם מוסיפים כי למרות שמחקר קודם שנערך מצא כי חולים א-סימפטומטיים שהגיעו לחדר המיון תוך 24 שעות מזמן בליעה של מטבע יחיד מצויים בסיכוון נמוך להופעת סיבוכים, מומלץ בדרך כלל להוציא את המטבע מהושט שכן במקרים רבים שמזוהים בבית-החולים לא עוברים באופן ספונטני דרך הושט.

מאז שנת 1998 מיושם פרוטוקול ארגוני שעל-פיו חולים בריאים בהם נמצא מטבע שנבלע מתחת ל-thoracic inlet עוברים השגחה בביתם עם מעקב ביום שלאחר מכן בכדי לבצע הרחקה של המטבע במידה ותצלום רנטגן חוזר חושף גוף זר בושט.

במחקר זה סקרו החוקרים רשומות שנוגע לילדים שהגיעו לחדרי המיון בשל הימצאות גוף זר בושט בין ינואר 1998 לבין דצמבר 2001. לא נכללו מקרים בהם הבליעה התרחשה יותר מ-24 שעות לפני ההגעה לחדר המיון, מקרים שבהם ידוע על פתולוגיה בושט, מקרי סימפטומים חמורים שכוללים חריקות או אי-יכולת לקבל מזון נוזלי, ומקרים בהם הרשומות אינן מלאות.

ב-16 מתוך 31 הילדים שבלעו מטבע שחדר לושט, נמצא המטבע מעל ה-thoracic inlet, ומתוכם 3 מקרים היו א-סימפטומטיים. בזמן ההמתנה להרחקת המטבע, בכל 16 המקרים עבר המטבע באופן ספונטני לתוך הקיבה בתוך פרק זמן של עד שעתיים מזמן ההגעה לחדר המיון.

ב-3 מתוך 8 המקרים שבהם נמצא מטבע ממוקם מתחת ל-thoracic inlet, נמצא המטבע בחלק הדיסטאלי של הושט והוא עבר באופן ספונטני. ביתר 5 המקרים נמצא המטבע בחלק האמצעי של הושט, מתוכם ב-3 מקרים עבר המטבע באופן ספונטני וב-2 מקרים נדרשה הרחקה של המטבע ביום שלמחרת. בשני מקרים אלה שבהם נדחתה הרחקת המטבע לא הופיעו סיבוכים.

משום שמגבלות המחקר כוללות מבנה רטרו-ספקטיבי וגודל מדגם קטן, ממליצים החוקרים על ביצוע מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, שיכלול מספר גדול של נבדקים.

החוקרים כותבים כי למחקר השלכות לגבי רופאי הילדים שהם על-פי-רוב הראשונים לקבל מידע על חולה א-סימפטומטי שבלע מטבע. הם מוסיפים כי בהתבסס על מחקר זה ועל מחקרים אחרים, יכולים רופאי הילדים להמליץ על מעקב ביום שלמחרת באמצעות צילום רנטגן בכדי לקבוע את מיקום המטבע. במידה והמטבע עדיין ימצא בושט בשלב זה, ניתן יהיה לשקול הרחקה מיידית של המטבע. לטענת החוקרים, טיפול זה יחסוך מהמשפחה ביקור בחדר המיון או במחלקת הרנטגן ביום הראשון.

החוקרים ממליצים גם כי ילדים א-סימפטומטיים שבהם נמצא מטבע מעל ה-thoracic inletצריכים לעבור צילום רנטגן חוזר במהלך 2-5 שעות בכדי לאפשר למטבע לעבור באופן ספונטני, וטוענים כי פרוטוקול זה נוח יותר וכדאי יותר מבחינה כלכלית, שכן ניתן להשגיח על החולים בביתם.

Pediatr Radiol. 2003;33:859-863

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

  • טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף בהחייאה ביילודים בחדר הלידה (J Pediatr)

    מחקר חדש שפורסם ב-The Journal of Pediatrics הראה כי טיפול ראשוני באפינפרין לתוך הטובוס עשוי להיות עדיף במהלך החייאה ביילודים בחדר הלידה. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה