מגנזיום סולפט נותן הגנה חלקית כנגד CP בפגים

מחקר חדש מגלה שמתן מגנזיום סולפט לאם מיד לפני לידה מוקדמת, עד שבוע 30 להריונה, מקטין את הסיכון של הילוד לסבול מ- cerebral palsy (CP) ב- 17% בהשוואה לבקרה, אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

בעבר טענו חוקרים שיתכן שיש למגנזיום סולפט השפעה נוירופרוטקטיבית, אך לא התקבלו תוצאות שמוכיחות השערה זו. יתר על כן טענו חוקרים אחרים שלא רק שאין לתרופה זו השפעה חיובית, אלא היא אף מזיקה לעובר.

המחקר הנוכחי שנערך באוסטרליה וניו-זילנד כלל 1062 נשים בהריון עד שבוע 30 ואשר היו אמורות ללדת תוך 24 שעות.

 החוקרים עקבו אחר הילודים במשך שנתיים.

הנשים חולקו לשתי קבוצות, אחת קיבלה 8 מ”ל של מגנזיום סולפט 0.5 גר’/מ”ל במנת העמסה במשך 20 דקות ואח”כ 2 מ”ל לשעה למשך 24 שעות או עד הלידה (מה שהגיע קודם) ואילו הקבוצה השניה קיבלה תמיסת סליין איזוטונית (פלצבו).

שיעור תמותת הילדים בקבוצת המגנזיום היה 13.8% לעומת 17.1% בקבוצת הפלצבו (RR-0.83;95% CI 0.64-1.09). שכיחות ה-CP היתה 6.8% בקבוצת המגנזיום לעומת 8.2% בפלצבו אך גם כאן התוצאות ללא מובהקות סטטיסטית.

גם שילוב שני הגורמים הניב הבדל לא מובהק סטטיסטית (19.8% לעומת 24%).

לעומת זאת נמצא שבקבוצת המגנזיום היתה ירידה בשכיחות הפגיעות במוטוריקה גסה  בהשוואה לקבוצת הביקורת (3.4% vs. 6.6%; RR, 0.51; 95% CI, 0.29 – 0.91).

החוקרים סיכמו ואמרו שלמתן מגנזיום סולפט לאם מיד לפני לידה מוקדמת מאד יש כנראה השפעות חיוביות על הילוד וללא תופעות לוואי משמעותיות. אם זאת הם ציינו שהתוצאות לא היו חד משמעיות ולכן הם אינם יכולים להמליץ על שימוש נרחב בתרופה.

במאמר המערכת שסקר את הנושא נטען שהממצאים מעודדים ומתאימים למחקרים קודמים שאף הם תארו פעולה נוירופרוטקטיבית של המגנזיום סולפט.

 אם זאת נאמר במאמר שלפחות כרגע לא ניתן להמליץ על מתן מגנזיום סולפט לנשים לפני לידה מוקדמת וזאת עד שתיבדק התועלת אל מול הסיכונים שבטיפול.

 

כרגע מתבצעים מחקרים בנושא ובינהם ה- National Institutes of Health’s Beneficial Effects of Antenatal Magnesium Sulfate (BEAM) Trial.

JAMA. 2003;290:2669-2676, 2730-2731

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי היסטוריה של סוכרת הריונית אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם או תמותה מכל-סיבה בנשים עם סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם היסטוריה של סוכרת הריונית מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, […]

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    היעילות והבטיחות של Atogepant למניעת מיגרנה (J Headache Pain)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Headache and Pain מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מטה-אנליזה חדשה, מהן עולה כי Atogepant (קיוליפטה) מהווה טיפול יעיל ונסבל היטב למניעת מיגרנה, כולל מיגרנה אפיזודית וכרונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן שיטתי את היעילות והבטיחות של Atogepant, אנטגוניסט של CGRP, למניעת מיגרנה על-בסיס תוצאות מחקרים אקראיים ומבוקרים. החוקרים […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה