Wine Consumption Does Not Decrease Cirrhosis Risk

Wine drinkers are just as likely to develop liver cirrhosis if they drink to excess as those who drink beer or spirits, according to research that contradicts an earlier study suggesting wine is less hepatotoxic.

A study published earlier this year by Danish researchers showed that wine drinkers were up to 70% less likely than drinkers of other alcoholic beverages to develop life-threatening cirrhosis. It was suggested that antioxidant properties of wine may exert protective effects to counter the effects of ethanol

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה