במהדורת אוגוסט 2002 של הירחון Clinincal Nurition מוצג מחקר לפיו נמצא שצריכה של 2 חומצות שומן מקבוצת אומגה 3, (eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), הנמצאות בדגים גרמה לשיפור והפחתה מתונים בלחץ וסקולרי, קצב, לחץ דם, וירידה משמעותית ברמת הטריגלצירידים.
מסקנות החוקרים הם שאכילת דגים מומלצת לאנשים שנמצאים בסיכון לאירועים איסכמיים, ולהתקפי לב פתאומיים.
במחקר שבוצע נבדקו 38 גברים ונשים בגיל העמידה, למשך 7 שבועות. הנבדקים חולקו ל-3 קבוצות דיאטה: EPA, DHA ופלצבו.
בקבוצות ה- DHA וה- EPA נמדד שיפור ב- Systemic arterial compliance של 27% ו- 36% בהתאמה.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!