טיפול במעכבי VEGF עשוי להביא לשיפור בחומרת רטינופתיה סוכרתית למשך עד שנתיים (JAMA Ophthalmol)

טיפול בבצקת מקולארית על-רקע סוכרת במעכבי VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor) עשוי להביא לשיפור בחומרת רטינופתיה סוכרתית למשך עד שנתיים, בפרט בחולים עם מחלה לא-פרוליפרטיבית, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות טיפול לבצקת מקולארית על-רקע סוכרת בחולים שטופלו במשך שנתיים במעכבי VEGF. מדגם המחקר כלל 650 חולים (כשלושה רבעים עם רטינופתיה סוכרתית לא-פרוליפרטיבית, גיל ממוצע של 61 שנים), שחולקו באקראי בשנים 2012-2013 לטיפול ב-Aflibercept (אייליה), Bevacizumab (אווסטין) או Ranibizumab (לוסנטיס). המחקר הסתיים בשנת 2015.

לאחר שנה אחת, ב-423 עיניים עם רטינופתיה לא-פרוליפרטיבית, 31.2% מאלו שטופלו ב-Aflibercept, 22.1% מהמטופלים ב-Bevacizumab ו-37.7% מהמטופלים ב-Ranibizumab תועד שיפור בחומרת רטינופתיה סוכרתית.

ההבדלים המתוקנים בין הטיפולים עמדו על 11.7% עם Aflibercept לעומת Bevacizumab; 8.9% עם Ranibizumab לעומת Bevacizumab ו-2.9% עם Aflibercept לעומת Ranibizumab.

לאחר שנתיים של טיפול, ב-24.8% מהעיניים שטופלו ב-Aflibercept, 22.1% מאלו שטופלו ב-Bevacizumab ו-31% מאלו שטופלו ב-Ranibizumab תועד שיפור, ללא הבדלים בין קבוצות הטיפול.

בעיניים עם מחלה פרוליפרטיבית בתחילת הדרך, היקף השיפור לאחר שנה אחת עמד על 75.9% מהמטופלים ב-Aflibercept, 31.4% מהמטופלים ב-Bevacizumab ו-55.2% מהמטופלים ב-Ranibizumab.

ההבדלים המתוקנים עמדו על 50.4% עם Aflibercept לעומת Bevacizumab; 20.4% עם Ranibizumab לעומת Bevacizumab ו-30.0% עם Aflibercept לעומת Ranibizumab. שיעורים אלו וההבדלים בין הקבוצות נותרו זהים לאחר שנתיים.

למרות ירידה במספר הריקות בשנה השניה, ב-59.5% מהעיניים עם מחלה לא-פרוליפרטיבית ו-70% מאלו עם מחלה פרוליפרטיבית תועד שיפור לאחר שנה אחת שנותר לאחר שנתיים. השיעורים המצטברים לאחר שנתיים של החמרת רטינופתיה נעו בין 7.1% ל-10.2% בעיניים עם מחלה לא-פרוליפרטיבית שטופלו במעכבי VEGF ובין 17.2% ל-26.4% בעיניים עם מחלה פרוליפרטיבית. לא תועדו הבדלים מובהקים בין קבוצות הטיפול.

משילוב הנתונים עולה כי לאחר שנה אחת ולאחר שנתיים של טיפול במעכבי VEGF, בחולים עם רטינופתיה סוכרתית לא-פרוליפרטיבית ייתכן שיפור בחומרת המחלה העינית. לאחר שנה אחת, שיפור קטן יותר תועד עם Bevacizumab לעומת Aflibercept או Ranibizumab.

JAMA Ophthalmol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הקשר בין רגישות לניגודיות לנזק המבני בגלאוקומה פתוחת זווית ראשונית, פרופ' מרדכי רוזנר

    הקשר בין רגישות לניגודיות לנזק המבני בגלאוקומה פתוחת זווית ראשונית, פרופ' מרדכי רוזנר

    גלאוקומה פתוחת זווית ראשונית Primary open-angle glaucoma (POAG) היא סוג הגלאוקומה השכיח ביותר. בדיקה ומניעה של פגיעה בראייה במהלך כל החיים הינה אסטרטגיית הטיפול העיקרית במחלה זו. נזק לשדה הראייה הינו המאפיין הקליני של POAG, אולם נזק כזה אינני מספיק כדי להסביר את כל הפגיעות הראייתיות בגלאוקומה. במיוחד בגלאוקומה מתקדמת, לחולים יש קושי לשתף פעולה […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • טיפול אנטיביוטי סלקטיבי מונע מפחית שיעור זיהומים לאחר ניתוח עיני (JAMA Ophthalmol)

    טיפול אנטיביוטי סלקטיבי מונע מפחית שיעור זיהומים לאחר ניתוח עיני (JAMA Ophthalmol)

    השילוב של טיפול אנטיביוטי תוך-עיני סלקטיבי עם 1% Povidone Iodine עשוי לשמש כחלופה לטיפול הסטנדרטי ב-5% Povidone Iodine למניעת אנדופתלמיטיס לאחר ניתוח קטרקט, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. החוקרים בחנו מקרים של אנדופתלמיטיס לאחר-ניתוח קטרקט במרכז שלישוני לאורך שלוש תקופות: 1993-1999 (שימוש ב-5% Povidone Iodine, ללא טיפול אנטיביוטי); 2000-2010 (שימוש […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Ophthalmology עולה כי Faricimab דומה ביעילותו ל-Aflibercept בשיפור חדות הראיה בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית עם חדות ראיה התחלתית של 20/50, או גרוע יותר. הטיפול ב- Faricimab לווה גם בירידה בעובי הרשתית והשיג תוצאות אלו עם מספר זריקות קטן יותר. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים להשוואת Faricimab, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה