צריכת תוספי ויטמין D3 אפקטיבית יותר מויטמין D2 בהעלאת רמות בדם של המרכיב הפעיל בעונת החורף (Am J Clin Nutr)

ממחקר חדש המתפרסם ב- Am J Clin Nutrעולה כי מתן מינון יומי מקובל של 15 μg ויטמין D3 היה אפקטיבי יותר בהעלאת הריכוז בדם של 25(OH)D בהשוואה לויטמין D2 בתקופת החורף, ולכן צריך להיות התוסף המועדף.

ברקע מסבירים החוקרים כי קיימות גישות סותרות בספרות לגבי האפקטיביות של ויטמין D2 ו- D3בהעלאת ריכוז 25(OH)D בדם, בעיקר בצריכה של מינונים נמוכים.

מטרת המחקר הייתה לבחון האם ויטמין D2 ו- D3מועשר במיץ או מזון, במינון נמוך יחסית של 15 μg ליום אפקטיביים בהעלאת רמות 25(OH)D בדם, וכן להשוות בין היעילות של שניהם בתושבים בדרום אסיה ובנשים אירופאיות לבנות לאורך תקופת חודשי החורף במסגרת מחקר גדול רנדומלי ומבוקר.

המחקר היה אקראי, כפול סמיות, מבוקר עם מזון מועשר בפלצבו והוא נערך בקרב אנשים מדרום אסיה ונשים אירופאיות לבנות בגילים 20-64 וכלל בסה”כ 335 משתתפים, אשר צרכו פלצבו, תוסף מיץ מועשר עם 15 μg של ויטמין D2או D3, או תוסף ביסקוויט מועשר עם 15 μg של ויטמין D2 או D3,, מידי יום לאורך 12 שבועות.

ריכוז 25(OH)D נמדד ע”י ספקטומטריה של נוזל כרומאטוגרפי בתחילת המחקר ולאחר 6 ו-12 שבועות.

החוקרים מדווחים כי לאחר ההתערבות בשתי הקבוצות האתניות, נמצא שהקבוצות שצרכו את תוסף הביסקוויט המועשר, ותוסף המיץ המועשר, עם ויטמין D3 הייתה עלייה מובהקת גדולה יותר בסה”כ 25(OH)D בהשוואה לאלה שצרכו את התוספים הללו עם ויטמין D2 או פלצבו. ההבדל בשינוי האבסולוטי בהשוואה ל-D2 היה מובהק סטטיסטי ועמד על 16.0 nmol/L ושל 15.3 nmol/L בביסקוויט ובמיץ, ושל 42.3 nmol/L ו-42.9 nmol/L בהשוואה לפלצבו בהתאמה.

החוקרים מסכמים כי במסגרת שימוש יומי מקובל ורלבנטי מבחינת המלצות בריאות הציבור של צריכת תוספי ויטמין D במינון יומי של 15 μgכתוספים רלבנטיים במזון מעושר, נמצא שויטמין D3 הוא אפקטיבי יותר בהעלאת רמות 25(OH)D בדם במהלך החורף.

לכן, לדעת החוקרים ויטמין D3 עשוי להיות המועדף לצורך השגת סטטוס אופטימלי של ויטמין D באוכלוסייה הכללית.

Am J Clin Nutr ajcn138693,

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר אבלציה, הקפדה על דיאטה ים-תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה מלווה בסיכון מופחת להישנות הפרעות קצב לב, בהשוואה לאלו ללא הגבלה תזונתית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס Heart Rhythm. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיאטה ים תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה הוכחה כבעלת השפעה לחיובית על מגוון […]

  • תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    רמות גבוהות של קסיליטול (Xylitol), ממתיק דל-קלוריות המשמש במאכלים רבים דלי-סוכר וכן במסטיקים ומשחות שיניים, מלוות בסיכון מוגבר להתקפי לב, אירועים מוחיים ותמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. צוות המחקר כלל במחקר למעלה מ-3,000 משתתפים מארצות הברית ואירופה, אשר היו במעקב לאורך למעלה משלוש שנים. מהנתונים עולה כי באלו […]

  • צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    בקרב חולים עם מחלת מעי דלקתית המקפידים על צריכה סדירה של פירות וירקות תועדה שכיחות נמוכה יותר של התלקחות מחלת קרוהן, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Nutrition ESPEN. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי מוצרי מזון מסוימים עלולים לעורר או להחמיר תסמיני מחלת מעי דלקתית, אך אין עדויות רבות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה