ביופסיה נוזלית עשויה לסייע בזיהוי כשלון טיפול כנגד סרטן ריאות (מתוך כנס ASTRO)

מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-ASTRO (American Society for Radiation Oncology), עולה כי בדיקת ctDNA (Circulating Tumor DNA) בדם עשויה לסייע בניהול הטיפול בחולים עם סרטן ריאות לא-גרורתי, עם התאמה אישית של הטיפול בחולים אלו.

החוקרים בחנו את השימוש בבדיקת ctDNA כאמצעי לזיהוי מחלה שיירית מינימאלית; הם מסבירים כי ctDNA מצויה בשימוש בניהול הטיפול בלויקמיה, אך עד כה לא שימשה במקרים של סרטן ריאות.

במסגרת המחקר הם בחנו דגימות דם מ-41 חולים עם סרטן ריאות (בעיקר Non-Small Cell Lung Cancer), שטופלו במטרת ריפוי למחלה בשלב I עד III (בעיקר שלב III). חציון משך המעקב עמד על 35 חודשים.

זמן קצר לפני הטיפול למטרת ריפוי, החוקרים זיהוי ctDNA ב-39 מבין 41 חולים (93%). 34 מבין 39 החולים הללו השלימו בדיקות דם גם בתוך ארבעה חודשים מהשלמת הטיפול והיו זמינים להערכה נוספת.

מבין 34 החולים עם מחלה שיירית מינימאלית לפי ctDNA לפני הטיפול, בלמעלה ממחצית (19 חולים) זוהתה מחלה שיירית לאחר הטיפול. כל החולים הללו בסופו של דבר אובחנו עם הישנות, זאת בהשוואה לאחד מבין 15 חולים ללא רמות ctDNA מדידות.

החוקרים כותבים כי מהממצאים הדרמטיים עולה כי בדיקת ctDNA, בניגוד לבדיקת CT, עשויה לזהות זמן קצר לאחר השלמת הטיפול אם חולה עם סרטן ריאות מקומי קרוב לוודאי החלים עקב טיפול קרינתי או ניתוח, או אם עדיין ישנם תאי סרטן ריאות שנותרו בגוף.

מתוך כנס ASTRO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה