תוצאות מבטיחות לעירוי תוך-ורידי של תאי גזע בטיפול באי-ספיקת לב (Circ Res)

מתוצאות מחקר RIMECARD בשלב 1/2 עולה כי עירוי תוך-ורידי של תאי גזע מזנכימאליים מדם טבורי הינו טיפול בטוח ועשוי להביא לשיפור משמעותי בתפקוד חדר שמאל ואיכות החיים של חולים עם אי-ספיקת לב יציבה ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל.

החוקרים בחנו את הבטיחות והיעילות של עירוי תאי גזע במסגרת מחקר פרוספקטיבי, אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל 30 חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, אשר ברוב המקרים לא נבעה מקרדיומיופתיה איסכמית.

לא תועדו אירועים חריגים אקוטיים על-רקע העירוי התוך-ורידי או פלסבו ולא תוארו מקרים של התפתחות נוגדנים כנגד אלו-אנטיגנים לאחר העירוי.

במהלך 12 חודשי המעקב, שלושה חולים בקבוצת הפלסבו וחולה אחד בקבוצת ההתערבות אושפזו בשל אי-ספיקת לב אקוטית.

הערכת מקטע הפליטה של חדר שמאל על-בסיס בדיקת אקו-לב הדגימה שיפור במקטע הפליטה של חדר שמאל בקבוצת ההתערבות (3.71 נקודות אחוז לאחר שלושה חודשים ו-5.43 נקודות אחוז לאחר שנה), בהשוואה להעדר שיפור משמעותי בקבוצת הפלסבו.

בדיקת MRI של הלב הדגימה עליה במקטע הפליטה של חדר שמאל, כמו גם בנפח סוף-דיאסטולי של חדר שמאל, בקבוצת החולים לאחר עירוי תאי גזע, אך ללא שיפור דומה בקבוצת הפלסבו.

רק בקבוצת ההתערבות תועד שיפור משמעותי במדד NYHA (New York Heart Association) ומדדי Minnesota Living with Heart Failure Questionnaire. עם זאת, בשתי הקבוצות תועד שיפור משמעותי במדד Kansas City Cardiomyopathy Clinical Summary לאחר שלושה ושישה חודשים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מדובר בפרוצדורה זעיר-פולשנית, עליה ניתן לחזור במידת הצורך. המקור לתאים זמין ונגיש ואין חשש אתי. יתרה מזאת, ישנן הוכחות רבות התומכות בבטיחות הטיפול, מאחר ושימש לטיפול בחולים עם מגוון מצבים, ללא תופעות לוואי מדווחות.

Circ Res 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה