הפסקת טיפול ארוך-טווח באספירין מלווה בעליה באירועים קרדיווסקולאריים (Circulation)

בקרב חולים שהפסיקו טיפול ארוך-טווח באספירין במינון נמוך מסיבות שאינן עקב ניתוח או דימום, קיים סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים, כך עולה מתוצאות מחקר מבוסס-אוכלוסיה, אשר פורסמו בכתב העת Circulation.

החוקרים משבדיה ניצלו את העובדה שאספירין במינון נמוך נמכר רק עם מרשם רופא ובחנו את מאגרי ניפוקי תרופות עם נתוני אשפוזים וסיבות תמותה אודות 601,527 חולים תחת אספירין במינון נמוך למניעה ראשונית או שניונית בין יולי 2005 ועד דצמבר 2009. מאחר ודימומים מג’וריים ופרוצדורות ניתוחיות עשויות להשפיע על הפסקת הטיפול באספירין, שלושת החודשים הראשונים לאחר אירועים אלו הוצאו מהערכת הזמן בסיכון.

מחצית מהמשתתפים במחקר היו נשים, הגיל הממוצע עמד על 73 שנים, 54% נטלו אספירין למניעה שניונית ומחצית נטלו אספירין זמן רב, ללא אשפוז קודם בשל מחלות לב וכלי דם.

כ-15% מאלו נטלו אספירין לטווח ארוך הפסיקו את הטיפול לאחר שלוש שנים וכ-20% מהחולים שלא נטלו אספירין לא ניפקו מרשם שני לאספירין, אם כי הסיבות להפסקת הטיפול אינן ידועות. במהלך המעקב, תועדו 62,690 אירועים קרדיווסקולאריים ו-73,636 חולים הלכו לעולמם.

הפסקת טיפול באספירין לוותה בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים שנטלו אספירין למניעה ראשונית (יחס סיכון של 1.28) ומניעה שניונית (יחס סיכון של 1.46).

בחולים שהיו מבוגרים ואלו עם היסטוריה של מחלות לב וכלי דם תועד סיכון גבוה יותר לאירועים קרדיווסקולאריים בעקבות הפסקת אספירין, בעוד שטיפול בנוגדי-טסיות אחרים או נוגדי-קרישה פומיים לווה בסיכון נמוך לאירועים קרדיווסקולאריים בעת הפסקת אספירין.

הסיכון המוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים עלה לאחר הפסקת הטיפול ולא פחת עם הזמן; לכן, היענות לטיפול באספירין במינון נמוך בהעדר ניתוח מג’ורי או דימום הינו ככל הנראה יעד טיפול חשוב.

קשר דומה אך חלש יותר זוהה עם תוצא משני של אירועים קרדיווסקולאריים לא-פטאליים, עם עליה של 10% בשכיחות האירועים בזמן הפסקת אספירין, בהשוואה לשכיחות במהלך הטיפול באספירין.

Circulation 2017; 136:1183-1192

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה