האם יש תועלת להסרת קשריות לימפה בניתוחי RCC? (מתוך J Urol)

למרבה האכזבה, הסרה ניתוחית של קשריות לימפה בחולים עם RCC (Renal Cell Carcinoma) בסיכון גבוה, שלקחו חלק במחקר ASSURE (Adjuvant Sorafenib or Sunitinib for Unfavorable Renal Carcinoma) לא הובילה לשיפור הישרדותי, כך עולה מניתוח משני של הממצאים, אשר פורסם בכתב העת Journal of Urology.

במסגרת המחקר נערכה השוואה בין שני מעכבי קינאז שונים עם קבוצת פלסבו. עם זאת, מאחר ומטרת הטיפול הסיסטמי לאחר-ניתוח הינה לסלק כל מחלה מיקרו-גרורתית שנותרה, החוקרים ביקשו גם לבחון אם הסרת כל קשרית לימפה חשודה בעת כריתת הכליה עשויה להביא לשיפור התוצאות.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 701 חולים שהוגדרו כבעלי סיכון גבוה (36% מבין כלל 1,943 המשתתפים במחקר) והשלימו הסרת קשריות לימפה רטרופריטונאליות. אלו כללו את כל החולים עם קשריות חיוביות קלינית וכ-30% מאלו עם קשריות שליליות קלינית.

לאחר חציון מעקב של 67.9 חודשים, לא תועד קשר בין הסרת קשריות לימפה ובין ההישרדות הכוללת (יחס סיכון של 1.14, P=0.20).

החוקרים מדווחים כי חציון של שלוש קשריות לימפה הוסרו במהלך הפרוצדורה וכי 23.4% מכלל הקשריות היו חיוביות בבדיקה פתולוגית. חולים אלו עם מחלה חיובית בפתולוגיה בהם הוסרו קשריות הלימפה וקיבלו טיפול אדג’וונטי ב-Sorafenib או Sunitinib, היו אלו בעלי הסיכוי הגבוה ביותר לתועלת של הניתוח. עם זאת, התוצאות היו מאכזבות שיעורי ההישרדות הכוללים ושיעורי ההישרדות ללא-מחלה לא היו טובים יותר בחולים בהם הוסרו קשריות הלימפה במהלך הניתוח.

מנגד, הסרת קשריות הלימפה לא לוותה בסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, בהשוואה לכריתת כליה בלבד (14.2% לעומת 13.4%, בהתאמה).

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות שהדבר עדיין מבוצע בפועל, הסרת קשריות לימפה במהלך ניתוח כריתת כליה לא הוכחה כגישה המובילה לשיפור הישרדותי של חולים עם RCC.

J Urol. 2018;199:53-59

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה