טיפול ב-Patisiran מקל על פולינוירופתיה בחולים עם עמילואידוזיס תורשתי מסוג ATTR (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

מתוצאות מחקר APOLLO בשלב 3 עולים נתונים מבטיחים אודות השפעות Patisiran, תכשיר ניסיוני לטיפול בעמילואידוזיס תורשתי מסוג ATTR, בשיפור תסמיני פולינוירופתיה ומגוון תוצאי סיום אחרים, עם פרופיל בטיחות וסבילות חיובי.

מחקר APOLLO הינו מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שבחן את היעילות והבטיחות של Patisiran בחולים עם עמילואידוזיס תורשתי מסוג ATTR עם פולינוירופתיה. מדגם המחקר כלל 225 חולים מ-44 אתרים ב-19 מדינות, אשר חולקו באקראי ביחס 2:1 לטיפול ב- Patisiran או פלסבו. Patisiran ניתן במינונים של 0.3 מ”ג/ק”ג כל שלושה שבועות, לאורך 18 חודשים.

מרבית המשתתפים בקבוצת הטיפול (93.2%) השלימו את המחקר; אך 29% מהמטופלים בקבוצת הפלסבו פרשו בשל התקדמות אובייקטיבית של המחלה.

גיל החולים הממוצע עמד על 63 ו-62 שנים בקבוצת Patisiran ופלסבו, בהתאמה, וכ-75% מהחולים בשתי הקבוצות היו גברים.

הטיפול ב- Patisiran הוביל לירידה מהירה וממושכת ברמות TTR בדם של מעל 80% בתוך יומיים של טיפול. תוצא הסיום העיקרי של המחקר היה השינוי מתחילת המחקר עד לאחר 18 חודשים במדד mNIS+7 (Modified Neurologic Impairment Score +7), בהשוואה לפלסבו.

לאחר 9 חודשים ולאחר 18 חודשים, בחולים בקבוצת הפלסבו תועדה עליה במדד mNIS+7 של כ-14 או 28 נקודות, עדות להחמרה בליקוי. מנגד, בחולים שטופלו ב- Patisiran תועדה ירידה במדד mNIS+7 כבר לאחר 9 חודשים, עם אישור הירידה לאחר 18 חודשים, עדות לשיפור בנוירופתיה ורמז לנסיגת המחלה.

מהתוצאות עלה כי ב-56.1% מהחולים בקבוצת Patisiran תועד שיפור בנוירופתיה, בהשוואה ל-3.9% בלבד מאלו בקבוצת הפלסבו (יחס סיכויים של 39.9). שיפור הוגדר בנוכחות עליה של פחות מאפס נקודות מתחילת המחקר ועד לאחר 18 חודשים במדד mNIS+7.

ללא תלות בשלב המחלה וחומרת תסמיני נוירופתיה בתחילת המחקר, נינתן לזהות השפעה דומה בשלב מוקדם ובשלב מאוחר. עם זאת, הם מוסיפים כי אין ספק כי טיפול בשלב מוקדם יותר עדיף על טיפול מאוחר.

תוצאי סיום משניים כללו את מדד QOL-DN (Quality of Life-Diabetic Neuropathy), NI-Weakness, מדד Rasch-Built Overall Disability Scale, זמן הליכה למרחק של 10 מטרים, מדד מסת גוף מעודכן ומדד COMPASS-31.

כל תוצאי הסיום המשניים העידו על הבדל מובהק סטטיסטית לטובת Patisiran. בפרט, ב-51.4% מהחולים בקובצת Patisiran תועד שיפור במדד Norfolk QOL-DN לעומת 10.4% בקבוצת הפלסבו.  בנוסף, כל תוצאי הסיום המשניים השתפרו, כאשר חלק מהם היו טובים יותר מאשר בתחילת המחקר.

לאחר 18 חודשים, הטיפול ב- Patisiran הוביל לשיפור בעובי דופן חדר שמאל, מתח אורכי גלובאלי ו-NT-proBNP, בהשוואה לפלסבו. עוד זוהה שיפור בנפח חדר שמאל בסוף דיאסטולה, עובי מחיצה בין חדרית, עובי דופן אחורי, עובי יחסי של חדר שמאל, תפוקת לב ומסת חדר שמאל.

החוקרים מדווחים כי 13 חולים הלכו לעולמם במהלך המחקר; אף אחד ממקרי התמותה הללו לא יוחס לטיפול. שיעורי התמותה נטו להיות גבוהים יותר בקבוצת הפלסבו (7.8% לעומת 4.7%). מרבית האירועים החריגים היו בדרגה קלה ובינונית, בעיקר בצקת היקפית ותגובות משנית לעירוי.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19. המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים […]

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה