הנחיות חדשות למניעה וטיפול במיגרנה בילדים ומתבגרים (Neurology)

הנחיות חדשות מטעם ה-American Academy of Neurology, בשיתוף עם ה-American Headache Society, אשר פורסמו בכתב העת Neurology, תומכות במתן טיפול מוקדם למיגרנה אקוטית בילדים ומתבגרים, אך מדגישות כי מרבית התרופות למניעת מיגרנה אינן עדיפות על פלסבו בילדים.

ההנחיות החדשות מהוות עדכון להנחיות משנת 2004 ומספקות המלצות מבוססות-ראיות לטיפול תסמיני אקוטי ולמניעת מיגרנה בילדים ומתבגרים.

מרבית התרופות שנועדו למנוע הישנות התקפי מיגרנה טובות כמו פלסבו כאשר ניתנות לילדים ואין עדויות רבות להנחות את הטיפול בתסמינים נלווים, דוגמת בחילות ורגישות לאור. המומחים מציינים כי התרופות הפעילות, כמו גם הפלסבו, היו יעילים בלמעלה ממחצית מהמטופלים.

חשוב לציין כי סקירת העדויות הופסקה עם מחקרים שפורסמו בשנת 2017 ולכן ההנחיות אינן מתייחסות לטיפולים שהפכו זמינים לאחרונה, כולל מעכבי מסלול CGRP (Calcitonin Gene Related Peptide) או מכשירים נוירו-מודולטוריים. בנוסף, התועלת של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, לבד או בשילוב עם טיפולים אחרים למניעת מיגרנה, דורשת מחקרים נוספים.

ההנחיות החדשות ממליצות כי ילדים ומתבגרים עם מיגרנה ישלימו אנמנזה מקיפה ובדיקה נוירולוגית, וכי החולים וההורים ישלימו ייעוץ אודות אורחות חיים העשויים להשפיע על תדירות אירועי מיגרנה, כולל העדר פעילות גופנית, עודף-משקל, צריכת קפאין מופרזת, הרגלי שינה לא-טובים והתייבשות.

להלן עיקרי ההמלצות לטיפול אקוטי באירועי מיגרנה:

·       יש עדויות התומכות ביעילות מתן Ibuprofen, Acetaminophen (בילדים ומתבגרים) וטריפטאנים (במתבגרים) להקלה על כאב מיגרנה, אם כי דרגת הביטחון בעדויות משתנה בין התכשירים.

·       יש דרגת בטחון גבוהה לפי בקרב מתבגרים שטופלו ב-Sumatriptan/Naproxen ו-Zolmitriptan סיכוי גבוה יותר להעדר כאבי ראש שעתיים לאחר המתן, בהשוואה לפלסבו.

·       אין טיפולים אקוטיים יעילים לבחילות/הקאות על-רקע מיגרנה בילדים, אך חלק מהטריפטאנים היו יעילים לפוטופוביה ופונופוביה.

להלן עיקרי ההמלצות בנוגע למניעת התקפי מיגרנה:

·       אין עדויות מספקות בכדי לקבוע אם בילדים ומתבגרים תחת טיפול ב-Divaloprex, Botox, Amitriptyline, Nimodipine, או Fulnarizine, היו בסיכוי גבוה או נמוך יותר להפחתת תדירות כאבי ראש, בהשוואה למטופלים בפלסבו.

·       בילדים שטופלו ב-Propranolol ייתכן כי קיים סיכוי גבוה יותר ממטופלים בפלסבו להפחתת תדירות כאבי הראש בלפחות 50%.

·       בילדים ומתבגרים שטופלו ב-Topiramate ו-Cinnarizine תועדה ככל הנראה סבירות גבוהה יותר ממטופלים בפלסבו לדווח על ירידה בתדירות כאבי ראש.

·       שילוב טיפול קוגניטיבי-התנהגותי עם Amitriptyline הביא לתועלת רבה יותר מ-Amitriptyline והדרכה בנושא כאבי ראש בהפחתת תדירות התקפי מיגרנה ומוגבלות על-רקע מיגרנה בילדים בגילאי 10-17 שנים.

Neurology 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    בחולים עם מיגרנה שהחליפו מטיפול פומי בטריפטנים לטיפול ב- Ubrogepant (אוברלוי) דווח על תוצאות טובות יותר, בהשוואה לחולים שבחרו להחליף לתכשיר אחר ממשפחת טריפטנים, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית ההנחיות לטיפול בארצות הברית ממליצות כי חולים ינסו לפחות שני טריפטנים שונים לפני נסיון […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vyvgart לטיפול במבוגרים עם CIDP (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vyvgart לטיפול במבוגרים עם CIDP (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את משלב Efgartigimod Alfa ו-Hyaluronidase (או Vyvgart-Hyrtulo) לטיפול במבוגרים עם אבחנה של CIDP (או Chronic Inflammatory Demyelinating Polyneuropathy). המומחים מסבירים כי Vyvgart הינו התכשיר הראשון ממשפחת Neonatal Fc Receptor Blocker, שאושר לטיפול ב-CIDP ויהיה זמין במתן חד-שבועי כזריקה תת-עורית. במחקר ADHERE בשלב 3, 69% מהחולים שטופלו […]

  • קדם רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר (JAMA Netw Open)

    קדם רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי קדם-רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר. החוקרים התבססו על נתונים ממחקר French Conception Study, מחקר עוקבה פרוספקטיבי ארצי הכולל למעלה מ-1.9 מיליון הריונות, כאשר האימהות היו במעקב ממוצעה לאורך תשע שנים. מהנתונים עולה כי כ-3% מהאימהות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה